11.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTO studentă de la USAMV Cluj-Napoca a creat bomboanele care opresc dezvoltarea...

O studentă de la USAMV Cluj-Napoca a creat bomboanele care opresc dezvoltarea celulelor canceroase

Ioana Oprea, studentă în anul III la Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterniară (USAMV),  a creat în laborator bomboane care inhibă celulele canceroase, pe care le-a denumit Candy Shield.

Drajeurile sunt bune şi pentru diabetici sau pentru cei care suferă de boli cardiovasculare. Oprea spune că înlocuirea dulciurilor zilnice cu astfel de alimente sănătoase, obţinute doar din plante naturale, are un aport benefic pentru sănătatea oamenilor, iar organismul ar câștiga un soi de imunitate pe termen lung.

”Drajeurile Candy Shield sunt sănătoase, fără zahăr, cu adaos de îndulcitor natural, extras din ştevie, pudră de afine şi de turmeric. Am ales afinele şi turmericul pentru proprietăţile lor antioxidante foarte bune şi hepatoprotectoare. În plus, am demonstrat prin studii de laborator că extractul de turmeric distruge celulele canceroase şi inhibă dezvoltarea acestora. Consider că sunt alimente ale viitorului, deoarece, dacă sunt introduse în alimentaţia noastră, în special a copiilor, pot preveni, în timp, dezvoltarea bolilor tumorale, hepatice, a celor celor cardiovasculare, dar sunt bune şi pentru persoanele cu diabet”, a spus Oprea.

Potrivit acesteia, este indicat ca drajeurile să fie consumate de către copii, până la 4-5 pe zi, dar şi de persoanele cu diverse afecţiuni, care pot consuma o cantitate dublă. Ioana Oprea a afirmat că procesul de producere al drajeurilor durează circa două ore, iar ca ingrediente suplimentare acestea mai conţin ulei de cocos, maltodextrină şi şteviol.

”Pudra de afine şi cea de turmeric se pun în forme după care jumătăţile se lipesc împreună şi rezultă un drajeu în două culori, roz şi galben. Cred că este posibil să găsesc producători dispuşi să introducă această reţetă în procesele de fabricaţie. Oricum, voi iniţia demersuri pentru brevetarea drajeurilor”, a afirmat Ioana Oprea.

Oprea a mai creat bomboane cu efect anestezic şi antimicotic, care ajută la tratarea aftelor bucale

Prorectorul cu cercetarea al USAMV Cluj-Napoca, Dan Vodnar, a declarat, la rândul său, că alimentele viitorului sunt alimentele actuale care vin cu o variantă îmbunătăţită, mai puţină procesare, mai multe substanţe naturale, care provin din surse autohtone. Studenta de la USAMV Cluj-Napoca a realizat anul trecut şi bomboane cu efect anestezic şi antimicotic, din extract de cuişoare şi scorţişoară, care ajută la tratarea aftelor bucale.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments