web analytics
Sunteți aici

Producătorul de mo­bilier pentru baie Savini Due din Sebeş a avut afaceri de 5,6 mil. euro în primul trimestru

Producătorul de mo­bilier pentru baie Savini Due din Sebeş a realizat în primul trimestru o cifră de afaceri de 25,5 mil. lei (5,6 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

Compania estimează că trendul crescă­tor din primele trei luni se va păstra pe tot parcursul anului în curs, bugetându-şi pentru 2017 o creştere de 10% a businessului faţă de anul trecut. Savini Due a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 112 mil. lei (circa 25 mil. euro), în creştere cu 38% faţă de anul anterior şi cu un pro­fit de 4 mil. euro.

”Piaţa mo­bi­lie­ru­lui pen­tru baie este strâns legată de cea de construcţii şi imobiliare, mai ti­midă în primele luni ale anului, cu o creştere în tri­mes­trul doi şi o scădere în a doua parte a trimestrului patru. Totuşi, cifrele noastre au arătat o creştere în primele patru luni şi credem că acest trend se va păstra şi pen­tru res­tul anului, aproximând o creş­tere cu 15% a pieţei faţă de anul 2016”, a spus Piersante Savini, general manager Savini Due.

Compania din Sebeş pro­duce articole de mo­bi­lier pen­tru baie, dulă­pioare sus­pen­date, dife­rite tipuri de oglinzi, acce­sorii pentru mobilier şi suporturi pentru chiuvetă. Mobilierul produs la Sebeş este comer­cializat în reţelele de bri­colaj Dedeman, Leroy Merlin, Hornbach, Brico Depot, Prak­tiker sau Romstal, dar şi pe piaţa externă, unde italienii livrează 60-70% din pro­ducţie, potrivit unor informaţii ante­rioare.

”Încercăm să maximizăm colaborările existente, dezvoltând astfel pieţele pe care ne aflăm în acest moment, deoarece avem o bază mare de clienţi cu care avem parteneriate de durată, iar acest lucru ne oferă un avantaj. Totodată, ne concentrăm eforturile pentru pătrunderea pe noi pieţe – din acest an suntem prezenţi pe pieţele din Moldova şi ţările ex-iugoslave – dar avem în vedere şi alte pieţe europene”, a spus Piersante Savini.

Au produs anul trecut 250.000 de corpuri de mobilier şi 900.000 de capace pentru WC

Pe lângă reţelele de bricolaj, Savini Due colaborează şi cu magazinele mici de profil din ţară, italienii utiliz?nd în producţia mobilierului diverse tipuri de materiale precum lemnul de plop, MDF şi PAL. Anul trecut, fabrica Savini Due din Sebeş a realizat 250.000 de corpuri de mobilier şi 900.000 de capace pentru WC.

Savini Due a ajuns în prezent la 370 de angajaţi şi intenţionează să crească personalul în acest an la 400 de oameni. Investiţiile bugetate de producătorul din Sebeş pentru acest an se ridică la 1 mil. euro, în noi instalaţii tehnologice de producţie, în îmbunătăţirea produselor existente şi dezvoltarea de noi produse, dar şi în marketing. Anul trecut, compania a finalizat investiţii de 1,5 mil. euro în extinderea suprafeţei de producţie.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW