0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de scaune ergonomice Antares din Cluj-Napoca vede afaceri de 10 mil....

Producătorul de scaune ergonomice Antares din Cluj-Napoca vede afaceri de 10 mil. euro

Producătorul de scaune ergonomice Antares din Cluj-Napoca, subsidiara grupului ceh Antares, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 10 mil. euro, mai mult cu 9% faţă de anul trecut. Antares România a finalizat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 9,2 mil. euro.

”Evoluţia pieţei a fost una favorabilă în primul trimestru, cu oportunităţi de creştere atât în consumul intern, cât şi la export. Proiectele de investiţii finalizate cuprind atât extinderea si modernizarea fabricii din Cluj-Napoca, cât şi crearea unui nou punct de lucru la Remetea, judeţul Harghita, unde în curând vom demara producţia”, a spus Laczko Csaba, directorul general al Antares România.

Investiţia Antares în fabrica de la Remetea se ridică la 800.000 de euro, proiectul fiind susţinut din fondurile proprii ale companiei. Investiţia va permite atât creşterea capacităţii de producţie a companiei, cât şi extinderea gamei de scaune, urmând ca până la finalul acestui an să fie angajaţi 10-12 oameni. În prezent, Antares România are, în total, 127 de angajaţi.

Producţia a crescut cu 10%

Antares produce în fabrica din Cluj-Napoca diverse modele de scaune pentru birou, scaune fixe pentru conferinţe, scaune ergonomice operaţionale, fotolii manageriale, scaune pentru spaţii publice, scaune pentru auditorium, săli de cinema şi teatru. Anul trecut, Antares a crescut cu 10% producţia fabricii de scaune de la Cluj, faţă de anul anterior.

În 2016, capacitatea de producţie a fabricii Antares de la Cluj-Napoca era de 2.500 de scaune simple şi 150-180 de fotolii directoriale pe zi. Compania deţine magazine de prezentare în Cluj-Napoca şi Bucureşti, desfăşurând activităţi şi la export, în principal către firmele membre ale grupului Antares.

Prezenţi de 19 ani pe piaţa locală

Antares România a fost înfiinţată în anul 1998 la Cluj-Napoca şi face parte din grupul Antares, care mai are filiale în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Serbia. Filiala din România şi-a început activitatea comercializând scaunele produse de grup, însă cu timpul Antares România şi-a dezvoltat şi o ramură de producţie.

În 2015, compania a avut afaceri de 39,7 mil. lei (8,9 mil. euro), un profit net de peste 2 mil. lei (470.000 de euro) şi un număr mediu de 113 angajaţi, potrivit site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Acţionarii producătorului de scaune ergonomice Antares din Cluj-Napoca sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general Laczko Csaba, cu 10% din titluri.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments