20.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul german de componente auto Preh investeşte 13 mil. euro în dezvoltarea...

Producătorul german de componente auto Preh investeşte 13 mil. euro în dezvoltarea fabricii din Ghimbav, Braşov

Producătorul de componente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes, Audi sau BMW, a bugetat în acest an un program de investiţii de 13 mil. euro pentru fabrica din Ghimbav, judeţul Braşov, unde sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor.

Anul trecut, germanii au finalizat investiţii de 11 mil. euro în linii de asamblare, maşini de injectare mase plastice, linie SMT (Surface Mount techno­logy), echipamente hardware şi software, dar şi în alte echipamente necesare utilării noii hale de producţie, cu o suprafaţă de 13.000 mp. Întreg proiectul de dezvoltare a fabricii din Ghimbav va fi complet finalizat în 2019, când compania Preh România a estimat că va ajunge la 1.400 de angajaţi şi afaceri de peste 200 mil. euro.

”Pentru 2017 s-au bugetat investiţii în valoare de 13 mil. euro, după ce anul trecut au fost investiţi 11 milioane de euro în echipamente tehnologice. Producţia de plăci electronice constituie marea provocare a anului 2017”, a spus Mihaela Forgaciu, director general Preh România.

La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse componente auto pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes. În 2016, capacitatea de producţie a fabricii Preh a crescut cu un milion de piese faţă de anul anterior, ajungându-se în prezent la o capacitate de 10 milioane de piese pe an.

Germanii dispun la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în 2016 nouă unitate de 13.000 mp, care va fi complet ocupată din 2018 cu proiecte şi tehnologii noi, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Noua unitate este destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), care vor creşte valoarea produsului finit, conform companiei.

În primul trimestru din acest an, compania a deschis un centru de servicii software şi hardware la Iaşi, unde produce ”componente electronice inovatoare pentru sistemele de operare din interiorul autovehiculelor’”.  Preh mai are un departament de dezvoltare la Braşov, unde lucrează în jur de 50 de oameni şi intenţionează să extindă şi personalul de acolo. Compania a ajuns în primul trimestru la peste 1.000 de angaţi pe piaţa locală.

Estimează afaceri de 157 mil. euro

Preh România mizează în acest an pe afaceri totale de 157 mil. euro, după ce a încheiat anul 2016 cu afaceri totale de 148 mil. euro. Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments