28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăAFACERI LA ÎNCEPUTTrei antreprenori aşteaptă afaceri de 12.000 de euro dintr-un centru de detoxifiere...

Trei antreprenori aşteaptă afaceri de 12.000 de euro dintr-un centru de detoxifiere deschis în Braşov

Soţii Alina Spinean şi Muhammed Petru Gurkan, împreună cu Alin Constan­tin, au decis să pună bazele unui cen­tru de detoxifiere în Braşov la finalul anului 2015, investind peste 700.000 de euro. Antreprenorii estimează pentru acest an afaceri de 12.000 de euro.

”Ideea a pornit datorită back­groundului cofondatorului Muham­med Petru Gurkan, el fiind pioner şi unul dintre specialiştii în well-being ai Turciei. El a fost susţinut de soţia sa, care este medic specialist în diabet, nutriţie şi boli metabolice. Cei doi au profitat de experienţa pe care au acumulat-o lucrând fie în cadrul unor centre de well-being, fie în domeniul medical”, a spus Ra­luca Voinea, sales & marketing ma­nager în cadrul centrului Atasagon, ad­ministrat de firma cu acelaşi nume. Muham­med Petru Gurkan mai deţine alte trei branduri de detoxifiere funcţio­nale în Turcia, ţara de origine a cofon­da­torului.

Investiţia necesară pentru lansarea cen­trului Atasagon a fost de puţin peste 700.000 de euro. Resurse care au a inclus costurile cu amenajarea spaţiului, achi­ziţionarea echipamentelor, relo­carea angajaţilor, construirea echipei, efectuarea trainingului, implementarea softului şi construirea brandului. Echipa Atasagon este formată din 20 de angajaţi cu un contract full-time, trei angajaţi relocaţi din Turcia şi 10 cu contract part-time.

”Cea mai mare provocare a fost construirea echipei, în special, deoarece co-fondatorul, Muhammet Petru Gurkan, era obişnuit cu forţa de muncă şi cultura din ţara natală. Piaţa forţei de muncă din România a fost o provocare, începând cu dificultatea în a găsi oameni specializaţi pe un domeniu de nişă, continuând cu factori precum, motivaţie şi cultură de muncă”, a precizat Raluca Voinea.

Clienţii Atasagon sunt în special cei cu venituri medii şi superioare, potrivit reprezentantei firmei. Ca şi profil, sunt oameni din mediul de business, care lucrează mult şi sunt expuşi la un nivel de stres ridicat. Pe lângă clienţii români, mai sunt şi cei din străinătate, din ţări precum Franţa, Italia, Anglia, Germania, Coreea de Sud, Arabia Saudită, Canada şi Olanda.

Cel mai popular program de detoxifiere costă 1.088 de lei

”Cele mai căutate servicii din cadrul centrului sunt programele de detoxifiere, terapia cu ozon, care ajută la întărirea sistemului imunitar, baia turcească, dar şi terapiile spa”, a spus Voinea. Preţurile din cadrul centrului pot varia în funcţie de procedurile pe care şi le doresc clienţii. Spre exemplu, cel mai popular program complet pe o durată de patru zile costă 1.088 de lei, potrivit site-ului firmei.

Anul trecut, primul an de funcţionare, firma Atasagon a înregistrat o cifră de afaceri de circa 16.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Reprezentanta companiei spune că anul trecut firma a continuat investirea în marketing, în terapii noi, în dezvoltarea echipei sau relocarea unor noi membri din echipa din Turcia. In ceea ce priveşte planurile pentru următoare perioadă, echipa de management a centrului doreşte să dezvolte servicii de sănătate şi pentru oaspeţii cu un venit mai redus.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments