20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul japonez de componente auto Takata angajează 215 oameni pentru fabricile din...

Producătorul japonez de componente auto Takata angajează 215 oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Producătorul japonez Takata angajează 215 oameni în fabricile de componente auto din Sibiu şi Arad, conform informaţiilor existente pe site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Sibiu şi Arad.

Cele mai multe joburi disponibile sunt la fabrica de perne pentru airbaguri Takata din Sibiu, unde japonezii caută 110 muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, dar şi 30 de confecţioneri-asamblori articole din textile, lăcătuşi mecanici, funcţionari administrativi sau ingineri textile-pielărie.

Alături de fabrica de perne pentru airbaguri din Sibiu, japonezii mai deţin pe piaţa locală şi două fabrici la Arad (una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă). La Arad, compania Takata România are disponibile în total aproxi­ma­tiv 60 de locuri de muncă, în principal pentru confecţioneri îmbrăcare volane în piele (20) şi presatori mase plastice (20), dar şi pentru ingineri, programatori sau tehnicieni.

Compania Takata Sibiu a încheiat anul 2015 cu afaceri totale de aproximativ 494,8 mil. lei (peste 110 mil. euro), un profit net de 63,6 mil. lei (14 mil. euro) şi cu un număr mediu de 2.621 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Takata România SRL (Arad) a avut ân 2015 o cifră de afaceri de circa 2,27 mi­liarde de lei (aproximativ 507 mil. euro) şi un număr mediu de 4.209 de angajaţi, însă compania a înregistrat o pierdere de peste 96.000 de lei (circa 22.000 de euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe.

Au peste 50.000 de angajaţi în 54 de fabrici

Takata a deschis prima unitate de producţie de pe piaţa locală în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai tâziu a demarat producţia la Sibiu. Subsidiarele Takata din România fac parte din concernul japonez Takata, cu vânzări globale de 718 mld. yeni (7,1 mld. dolari) şi peste 50.500 de angajaţi, în 54 de fabrici, din 21 de ţări, potrivit site-ului companiei. Cei mai mari producători de componente auto din România sunt Continental, Autoliv, Michelin, Schaeffler, Takata, Pirelli, SEWS, Bosch, TRW Automotive Safety Systems sau Leoni.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments