web analytics
Sunteți aici

Afacerile cu produse şi accesorii electronice ale clujenilor de la Vitacom Electronics au crescut cu 8% în primul trimestru

Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, a înregistrat în primul trimestru o creştere cu 8% a cifrei de afaceri faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi mizează până la finalul anului pe afaceri mai mari cu 20% faţă de 2016.

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 9,5 mil. euro, mai mult cu 17% faţă de anul anterior. Vitacom este prezentă pe toate canalele de distribuţie (piaţa tradiţională, key account, online, prin magazine proprii şi export). Compania din Cluj importă şi distribuie diverse produse electronice, de la cabluri şi conectori, baterii, acumulatori, încărcătoare GP, componente şi piese de schimb electronice, la electrice şi IT, accesorii pentru electrocasnice, sisteme de securitate, sisteme şi accesorii audio-video, teleco­menzi şi sisteme de navigaţie GPS.

”În primul trimestru din acest an cifra de afaceri Vitacom a consemnat o creştere de 8% faţă de perioada similară din 2016, ca urmare a continuării trendului ascendent din ultimii ani privind consumul de produse electrice şi electronice. Pentru întreg anul 2017 am bugetat o creştere de peste 20% a cifrei de afaceri, avansând astfel peste media pieţei şi câştigând cota de piaţă suplimentară”, a spus Vasile Andrei Vita, directorul general al companiei Vitacom Electronics.

Cel mai bine vândute produse au fost stabilizatoarele de tensiune, UPS-urile, ventilatoarele, produsele din gamele Well, Konig, Goobay Valueline şi GP Batteries. În prezent compania deţine 9 magazine en-detail, în Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea şi Timişoara.

Compania clujeană este distribuitor pentru branduri precum GP Batteries, Valueline, Konig, HQ, Cyberpower, Maxell, Goobay, ProsKit, NGS şi Legrand, dar deţine şi două branduri proprii, Well şi Chrome. Vitacom exportă produsele Well şi Chrome în Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Estonia, Grecia, Cipru, Spania, Portugalia, dar şi în Germania, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

”Piaţa a continuat să crească în primul trimestru din acest an, însă, prin intrarea în portofoliul Vitacom a unor noi produse, am reuşit o creştere peste media pieţei. Începand din acest an, suntem unic distribuitor în România a brandurilor Goobay şi Fixpoint, aspect care ne-a ajutat la creşterea cifrei de afaceri”, a spus şeful Vitacom.

Compania are în prezent aproximativ 90 de angajaţi şi intenţionează în acest an recrutarea a încă 6 oameni şi acoperirea posturilor vacante din domeniul IT, marketingului şi vânzărilor. Vitacom activează de 25 de ani în domeniul distribuţiei şi a importului de accesorii ”consumer electronics”.

Prezenţi de 26 de ani pe piaţa locală

La începutul lui 2016, Vitacom a demarat dezvoltarea unui proiect intern, Academia Vitacom, care are ca scop principal progresul angajaţilor companiei. Noii angajaţi îşi încep cariera la Vitacom parcurgând un program de inducţie, care serveşte drept instruire pentru ocuparea postului.

Academia Vitacom are la bază şi conceptul de dezvoltare profesională a angajaţilor, prin training-uri special formate în acest scop. Tot în 2016, Vitacom a demarat un program de internship, de care au beneficiat 5 studenţi din Cluj. Vitacom Electronics a fost înfiinţată în anul 1991 în Cluj-Napoca şi este controlată de antreprenorul clujean Vasile Andrei Vita.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW