29.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul japonez de componente auto Yazaki angajează 100 de ingineri la Timişoara

Producătorul japonez de componente auto Yazaki angajează 100 de ingineri la Timişoara

Producătorul japonez Yazaki Com­ponent Technology  va angaja 100 de ingineri pen­tru centrul de cercetare şi dez­voltare din Timişoara, proces de recrutare care va dubla efectivul centrului. Yazaki caută ingineri în domeniile soft­ware, electronică sau mecanică, care se vor alătura celor peste 100 salariaţi existenţi deja în cadrul companiei.

Pe lângă centrul de cercetare şi dez­vol­tare din Timişoara, Yazaki Component Technology adminis­trează şi fabrica de componente auto din Arad, în care lucrau peste 1.000 de angajaţi la finalul anului 2015, potrivit celor mai recente date publice.

”Mărirea echipei din cadrul centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara are loc ca urmare a faptului că ne mutăm într-un se­diu mai mare, situat în nordul oraşului. Suntem într-o continuă creş­tere, iar vechiul birou nu era spaţios pentru echipa noastră”, a spus Alexandru Stoica, branch manager al Yazaki Com­po­nent Teh­nology din Timişoara, firma care ac­tivează în domeniul proiectării şi producţiei de instru­mente de bord, module, compo­nente elec­trice şi electronice pentru sectorul auto.

Noul sediu de birouri în care se va muta echipa centrului de cercetare şi dezvoltare în aproximativ o lună are o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, dublă faţă de spaţiul actual. Pe piaţa timişoreană mai activează şi alte companii cu domeniu de activitate similar celor de la Yazaki, astfel că recrutarea de ingineri, potrivit repre­zen­tantului Yazaki, este ”o provocare” pentru companie.

”Este o competiţie acerbă în a găsi can­didaţi pentru că în piaţa timişoreană există com­panii mari care au un domeniu de ac­ti­vitate similar cu al nostru. Sunt companii care intenţionează să crească, iar acest lucru ne face procesul de recrutare mai dificil”, a spus Alexandru Stoica.

Pe lângă joburile pe care vor să le ocupe în următoarea perioadă, reprezentanţii cen­tru­lui de cercetare şi dezvoltare din Timişoara au creat un program de internship pentru stu­denţi şi absolvenţi.

”În fiecare an avem un program de internship unde aducem zece studenţi pe care îi angajăm pe perioada practicii de vară cu con­tract de muncă. În funcţie de performanţa lor pe parcursul celor două luni, le propunem prelun­girea contractului de muncă”, a precizat Stoica.

Afaceri de 750 mil. lei şi peste 1.000 de angajaţi

Compania Yazaki Component Techno­logy, care administrează atât fabrica din Arad, înfiinţată în 2003, cât şi centrul de dezvoltare şi cercetare din Timişoara, lansat cu şase ani mai târziu, a înregistrat o cifră de afaceri de 750 de milioane de lei în 2015, cu un număr de peste 1.000 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Firma Yazaki Component Technology face parte din grupul Yazaki, unul dintre cei mai mari furnizori de sisteme de distribuţie electrică de putere şi de transmisie a datelor pentru industria auto la nivel mondial. Grupul japonez operează în prezent cinci fabrici pe piaţa locală: la Ploieşti, Caracal, Urlaţi, Brăila şi Arad.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments