14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂGermanii de la Leoni angajează 200 de oameni în fabricile din Bistriţa...

Germanii de la Leoni angajează 200 de oameni în fabricile din Bistriţa şi Arad

Fabricile de cabluri pentru industria auto Leoni din Bistriţa şi Arad, controlate de grupul german Leoni, angajează peste 200 de oameni, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru muncitori necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, potrivit site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană Pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad, Bistriţa-Năsăud şi Mureş.

Germanii le oferă angajaţilor diferite traininguri de formare profesională pentru toate poziţiile din cadrul companiei, cum ar fi soft skills şi cursuri de limbi străine, po­trivit informaţiilor de pe site-ul Leoni. În vara anului trecut, Leoni avea aproximativ 17.000 de angajaţi în cadrul celor trei companii deţinute pe plan local (Bistriţa, Arad şi Piteşti).

Bistriţa-Năsăud, alături de Ilfov şi Timiş, se află în topul judeţelor, în care, procentual, efectivele de angajaţi au crescut cel mai mult în 2016, potrivit informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. O ex­plicaţie pentru creşterea efecti­velor de angajaţi din Bistriţa-Năsăud o reprezintă extinderea germanilor de la Leoni, cel mai mare angajator din judeţ, care a făcut un volum mare de noi recrutări.

Leoni şi-a extins activitatea în Bistriţa cu noi clădiri şi a deschis puncte de lucru în Beiuş şi în Luduş, a căror activitate este raportată pe entităţile din Bistriţa şi Arad. În vara anului trecut, compania a deschis la Cluj-Napoca primul centru de servicii de tip ”shared” Leoni din Europa, unde sunt centralizate toate activităţile de HR ale concernului german.

Cea mai mare entitate Leoni de pe piaţa locală este Leoni Wiring Systems Ro, cu sediul central în Bistriţa, care a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 1,2 mld. lei (peste 270 mil. euro), o pierdere de aproape 14 mil. lei (3,1 mil. euro) şi un număr mediu de 6.364 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Rezultatele din 2015 arată că cele trei companii deţinute de germani în România au avut o cifră de afaceri cumulată de aproape 2,5 miliarde de lei (562 mil. euro) şi un număr total mediu de aproape 13.500 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Vânzări globale de peste 4,4 mld. euro

Principalii clienţi ai Leoni sunt producătorii germani de maşini, dar şi alte companii din industria vehiculelor comerciale. Grupul Leoni, a avut în 2016 vânzări globale de peste 4,4 mld. euro şi aproximativ 79.000 de angajaţi, potrivit site-ului companiei. Alături de Leoni, printre cei mai mari producători de componente auto din Romania se află Continental, Autoliv, Michelin, Schaeffler, Takata Petri, Pirelli, SEWS, Bosch sau TRW Automotive Safety Systems.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments