23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBanca Transilvania a făcut profit de aproape 55 mil. euro în primul...

Banca Transilvania a făcut profit de aproape 55 mil. euro în primul trimestru

Banca Transilvania a ob­ţinut în primul trimes­tru un profit net de 246 mil. lei (54,7 mil. euro), în creştere cu 7,7% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, chiar dacă rezultatul operaţional a fost în scădere.

Veniturile operaţionale s-au dimi­nuat cu 2,2% faţă de luna martie 2016, până la 586,6 mil. lei, în timp ce cheltuielile ope­ra­ţionale ale Băncii Transilvania s-au ma­jorat cu 10,7%, la 299,9 mil. lei, con­form informa­ţi­ilor anunţate de instituţia de credit din Cluj.

”A fost un început de an bun, cu re­zultate conform obiectivelor şi aşteptă­ri­lor. Datorită perspectivelor dezvoltării eco­no­mice din România suntem încre­ză­tori privind continuarea planurilor am­biţioase de creştere şi consolidare a băn­cii şi a Grupului BT. Suntem atenţi la opor­tunităţile pieţei bancare locale şi in­vestim în digitalizare. Focusul nostru ră­mâ­ne per­fec­ţionarea relaţiei cu clienţii, creş­terea efi­cienţei şi a valorii de piaţă a băncii”, a spus Horia Ciorcilă, preşe­din­te­le con­si­liu­lui de administraţie al Băncii Transilvania.

La nivelul întregului grup Banca Transil­va­nia, profitul net a crescut în primul tri­mestru cu 15,5%, la aproape 267 mil. lei. Stocul de credite nete acordate de Banca Transilvania a ajuns la sfârşitul lunii martie la 28,2 mld. lei, cu 3,5% peste nivelul din ace­eaşi lună de anul trecut. Iar în primele trei luni ale acestui an au fost acordate 36.000 de credite noi atât pentru persoane fizice, cât şi pe segmentul IMM şi corporate.

Grupul Banca Transilvania a încheiat primul trimestru cu active de 52,1 mld. lei, din care 51,9 mld. lei sunt aferente băncii, creditele nete reprezentând 54% din activele grupului. Veniturile nete din dobânzi au crescut faţă de primul trimestru din 2016 cu circa 6,5%, la 456,3 mil. lei, iar câştigurile din comi­sioa­ne au urcat cu 11%, la 129,4 mil. lei.

Rata creditelor neperformante era de 9,2% la finalul lunii martie, conform rapor­tă­rilor europene EBA. Gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 64%. Depozitele atrase de banca din Cluj de la clienţi s-au diminuat în primul trimestru cu 0,2% faţă de finele anului trecut, la 41,7 mld. lei, iar raportul credite/depozite a avansat la 73% la sfârşitul lunii martie din 2017 comparativ cu 69% după primele trei luni de anul trecut.

Banca Transilvania a obţinut anul trecut un profit net de 1,2 mld. lei

Solvabilitatea Băncii Transilvania, luând în considerare profitul pe primul trimestru din 2017, este de 19,3%, iar fără profit este de 18,52%. Anul trecut Banca Transilvania a obţinut un profit net de 1,2 mld. lei, la jumătate faţă de nivelul record din 2015, când s-a înregistrat un câştig excepţional în urma preluării Volksbank.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments