web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de peste 500.000 de pasageri în primul trimestru

Aeroportul din Cluj-Napoca a fost tranzitat de peste 500.000 de pasageri în primul trimestru

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost tranzitat în primul trimestru din acest an de 516.953 de pasageri, în creştere cu 60% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut. Pentru 2017, oficialii aeroportului din Cluj esti­mează un trafic cuprins între 2,7 şi 3 mi­lioane de pasageri.

În primele trei luni din 2017, pe aero­portul din Cluj au decolat/aterizat 5.615 aeronave, cu 55% mai mult faţă de perioada similară din 2016. În ceea ce priveşte transportul de marfă pe aero­portul din Cluj, în primul tri­mestru s-a realizat o creştere de 79%, faţă de aceeaşi perioadă din anul tre­cut.

Reprezentanţii aeroportului din Cluj au anunţat că în acest an vor fi ope­rate şapte noi destinaţii, ajun­gându-se la un total de 47 de zboruri regulate spre 21 de ţări din Europa şi Orientul Mijlociu. Odată cu trecerea la sezonul de vară 2017, operatorul Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 bazei sale de la Cluj, adăugând patru noi rute cu plecare de pe aeroport către Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie) şi Hamburg (3 iunie). Începând cu data de 15 iunie, Blue Air va opera şi o cursă internă, din Cluj-Napoca spre Constanţa.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană de pe plan local, a lansat în primul trimestru noi zboruri de pe aeroportul din Cluj-Napoca către Malta, Larnaca şi Stockholm. Wizz Air oferă din Cluj în total 35 de destinaţii spre 17 ţări. În programul de operare aferent sezonului de vară 2017 al aeroportul din Cluj, se reiau şi zborurile spre Alicante şi Palma de Mallorca.

Compania Lufthansa îşi continuă expansiunea pe aeroportul din Cluj, operând zborul spre Munchen, cu 3 frecvenţe pe zi. În contextul dezvoltării operaţiunilor sale, la doar un an de la începerea zborurilor de la Cluj, compania LOT Polish Airlines măreşte frecvenţa zborurilor operate spre destinaţia Varşovia, ajungând la 6 frecvenţe pe săptămână. Începând din 24 iulie 2017, zborul spre Varşovia va fi operat zilnic, de luni până sâmbătă. De asemenea, în programul de vară al aeroportului din Cluj, se reia şi zborul sezonier spre Barcelona, operat de compania aeriană Vueling, începând cu 24 iunie 2017.

Aeroportul din Cluj a fost tranzitat anul trecut de 1,9 milioane de pasageri

Aeroportul din Cluj a înregistrat anul trecut un record de trafic aerian, de aproape 1,9 milioane de pasageri, în creştere cu 25% faţă de 2015, fiind al doilea cel mai mare aeroport din ţară,  după aeroportul Internaţional ”Henri Coandă” Bucureşti, din punct de vedere al pasagerilor transportaţi. Aeroportul clujean a luat mai multe măsuri pentru gestionarea unui număr at?t de mare de pasageri, printre care reconfigurarea părţii de plecări externe, înfiinţarea a două noi porţi de îmbarcare la etaj şi construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare aeronave.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW