20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Agrosel investesc 1,5 mil. euro în producţie şi cercetare

Clujenii de la Agrosel investesc 1,5 mil. euro în producţie şi cercetare

Producătorul de seminţe Agro­sel, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, controlat de antreprenorii Levente şi Alexandru Széll, a bugetat pentru acest an inves­tiţii de 1,5 mil. euro, din ca­pital propriu, pentru cons­truirea unui nou depozit, pentru dublarea suprafeţei de solarii la 5.600 mp, dar şi pentru a deschide un nou laborator de cercetare-dezvoltare.

”Agrosel face investiţii de peste 1,5 milioane de euro într-un nou depozit cu o suprafaţă de 4.800 de metri pătraţi, cu finalizare în luna iunie 2017, şi în activitatea de cercetare. Prin această investiţie se dublează suprafeţele de solarii, asigurându-se un sistem nou de încălzire, un sistem de irigare şi fertilizare automată şi un laborator nou”, potrivit companiei.

Agrosel produce seminţe de legume profe­sionale pentru marii legumi­cul­tori, iar pe segmentul de home-gar­dening este prezent pe piaţă şi cu seminţe sau bulbi de flori, pe lângă seminţele de legume. În 2016, segmentul de seminţe profesionale a avut o creştere de 47% faţă de anul precedent, cele mai vândute seminţe fiind cele de ardei şi cele de varză, potrivit reprezentanţilor com­paniei.

”Direcţia noastră strategică pe termen lung nu se abate de la com­petenţa de bază a companiei, cercetare-ameliorare şi creşterea accelerată în segmentul de seminţe profesionale. (…) Vizăm şi creşterea exporturilor”, a spus Széll Levente, directorul general al Agrosel.

Afaceri anuale de 6,6 mil. euro 

Compania a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 6,6 mil. euro, cam la acelaşi nivel cu cel de anul precedent, înre­gistrând un profit net de 1,3 mil. euro, rezultate obţinute cu ajutorul a peste 80 de angajaţi, potrivit datelor pu­blicate pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.

Compania şi-a început activitatea în 1998 ca afacere de familie, iar acum este unul dintre cei mai importanţi pro­ducători şi amelioratori de seminţe de legume din sectorul privat din România. Agrosel este deţinută de antreprenorii Levente şi Alexandru Széll, cu parti­cipaţii egale în companie, potrivit datelor publice.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments