web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Clujenii de la Agrosel investesc 1,5 mil. euro în producţie şi cercetare

Clujenii de la Agrosel investesc 1,5 mil. euro în producţie şi cercetare

Producătorul de seminţe Agro­sel, din Câmpia Turzii, judeţul Cluj, controlat de antreprenorii Levente şi Alexandru Széll, a bugetat pentru acest an inves­tiţii de 1,5 mil. euro, din ca­pital propriu, pentru cons­truirea unui nou depozit, pentru dublarea suprafeţei de solarii la 5.600 mp, dar şi pentru a deschide un nou laborator de cercetare-dezvoltare.

”Agrosel face investiţii de peste 1,5 milioane de euro într-un nou depozit cu o suprafaţă de 4.800 de metri pătraţi, cu finalizare în luna iunie 2017, şi în activitatea de cercetare. Prin această investiţie se dublează suprafeţele de solarii, asigurându-se un sistem nou de încălzire, un sistem de irigare şi fertilizare automată şi un laborator nou”, potrivit companiei.

Agrosel produce seminţe de legume profe­sionale pentru marii legumi­cul­tori, iar pe segmentul de home-gar­dening este prezent pe piaţă şi cu seminţe sau bulbi de flori, pe lângă seminţele de legume. În 2016, segmentul de seminţe profesionale a avut o creştere de 47% faţă de anul precedent, cele mai vândute seminţe fiind cele de ardei şi cele de varză, potrivit reprezentanţilor com­paniei.

”Direcţia noastră strategică pe termen lung nu se abate de la com­petenţa de bază a companiei, cercetare-ameliorare şi creşterea accelerată în segmentul de seminţe profesionale. (…) Vizăm şi creşterea exporturilor”, a spus Széll Levente, directorul general al Agrosel.

Afaceri anuale de 6,6 mil. euro 

Compania a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 6,6 mil. euro, cam la acelaşi nivel cu cel de anul precedent, înre­gistrând un profit net de 1,3 mil. euro, rezultate obţinute cu ajutorul a peste 80 de angajaţi, potrivit datelor pu­blicate pe site-ul Ministerului Finan­ţelor.

Compania şi-a început activitatea în 1998 ca afacere de familie, iar acum este unul dintre cei mai importanţi pro­ducători şi amelioratori de seminţe de legume din sectorul privat din România. Agrosel este deţinută de antreprenorii Levente şi Alexandru Széll, cu parti­cipaţii egale în companie, potrivit datelor publice.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW