web analytics
Sunteți aici

Genpact vrea afaceri de 125 mil. dolari din servicii de externalizare

Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact, cu peste 3.500 de angajaţi în centrele din Cluj-Napoca şi Bucureşti, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 125 mil. dolari (circa 116 mil. euro). În 2015, compania a avut o cifră de afaceri de 404,7 mil. lei (peste 91 mil. euro) şi un profit net de 44,2 mil. lei (aproxi­ma­tiv 10 mil. euro), cu un număr mediu de 2.811 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

”Anul acesta ne concentrăm pe dezvoltarea atât a an­ga­jaţilor, cât şi a businessului, completând portofoliul cu o serie de clienţi din diverse domenii de activitate. Punem accent pe re­tenţia oamenilor valoroşi, încercând să le oferim opor­tu­ni­tăţile de creştere şi dezvoltare pe care şi le doresc”, a spus Shibu Nambiar, COO (Chief Ope­ra­ting Officer) şi SVP (Senior Vice President) al Genpact Europe, Latin America & Africa.

Genpact avea la începutul acestui an peste 3.500 de anga­jaţi în centrele din Cluj-Napoca şi Bucureşti şi disponibile aproa­pe 300 de joburi pentru vorbitori de limbi străine euro­pe­ne, precum engleza, fran­ce­za, spaniola, ita­liana, germana, ma­ghiara, ru­sa, polo­neza, ceha, portugheza, neerlan­deza, da­neza, suedeza, greaca şi turca.

Genpact România a recrutat anul trecut aproximativ 1.400 oameni pentru birourile din Cluj-Napoca şi Bucureşti, prin­tre aceştia aflându-se circa 100 de expaţi, potrivit compa­niei. La nivel global, Genpact avea la începutul acestui an pes­te 75.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 4.900 de oa­meni lucrează în Europa, în sediile din România, Polonia, Olan­da, Slovacia, Cehia şi Regatul Unit.

Compania oferă servicii de outsourcing în domeniile fi­nan­ciar-contabilitate, achiziţii, su­port servicii IT şi con­sul­tanţă. Oficialii Genpact au spus că piaţa de outsourcing este în continuă creştere şi schim­bare, fiind necesară o adap­tare rapidă la dinamica acesteia. La Cluj, Genpact îşi desfăşoară activitatea în două clădiri deţi­nute de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Au peste 75.000 de angajaţi la nivel global

Genpact România, prezentă din anul 2005 pe piaţa lo­ca­lă, face parte din grupul indian Genpact, unul dintre liderii glo­bali în industria de outsourcing. La nivel global, Genpact are peste 75.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 4.900 de oa­meni lucrează în Europa, în sediile din România, Polonia, Olanda, Slovacia, Cehia şi Regatul Unit al Marii Britanii. Genpact a realizat anul trecut venituri totale de 2,57 mld. dolari, potrivit site-ului companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW