22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGenpact vrea afaceri de 125 mil. dolari din servicii de externalizare

Genpact vrea afaceri de 125 mil. dolari din servicii de externalizare

Furnizorul de servicii de outsourcing Genpact, cu peste 3.500 de angajaţi în centrele din Cluj-Napoca şi Bucureşti, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 125 mil. dolari (circa 116 mil. euro). În 2015, compania a avut o cifră de afaceri de 404,7 mil. lei (peste 91 mil. euro) şi un profit net de 44,2 mil. lei (aproxi­ma­tiv 10 mil. euro), cu un număr mediu de 2.811 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

”Anul acesta ne concentrăm pe dezvoltarea atât a an­ga­jaţilor, cât şi a businessului, completând portofoliul cu o serie de clienţi din diverse domenii de activitate. Punem accent pe re­tenţia oamenilor valoroşi, încercând să le oferim opor­tu­ni­tăţile de creştere şi dezvoltare pe care şi le doresc”, a spus Shibu Nambiar, COO (Chief Ope­ra­ting Officer) şi SVP (Senior Vice President) al Genpact Europe, Latin America & Africa.

Genpact avea la începutul acestui an peste 3.500 de anga­jaţi în centrele din Cluj-Napoca şi Bucureşti şi disponibile aproa­pe 300 de joburi pentru vorbitori de limbi străine euro­pe­ne, precum engleza, fran­ce­za, spaniola, ita­liana, germana, ma­ghiara, ru­sa, polo­neza, ceha, portugheza, neerlan­deza, da­neza, suedeza, greaca şi turca.

Genpact România a recrutat anul trecut aproximativ 1.400 oameni pentru birourile din Cluj-Napoca şi Bucureşti, prin­tre aceştia aflându-se circa 100 de expaţi, potrivit compa­niei. La nivel global, Genpact avea la începutul acestui an pes­te 75.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 4.900 de oa­meni lucrează în Europa, în sediile din România, Polonia, Olan­da, Slovacia, Cehia şi Regatul Unit.

Compania oferă servicii de outsourcing în domeniile fi­nan­ciar-contabilitate, achiziţii, su­port servicii IT şi con­sul­tanţă. Oficialii Genpact au spus că piaţa de outsourcing este în continuă creştere şi schim­bare, fiind necesară o adap­tare rapidă la dinamica acesteia. La Cluj, Genpact îşi desfăşoară activitatea în două clădiri deţi­nute de omul de afaceri Iulian Dascălu.

Au peste 75.000 de angajaţi la nivel global

Genpact România, prezentă din anul 2005 pe piaţa lo­ca­lă, face parte din grupul indian Genpact, unul dintre liderii glo­bali în industria de outsourcing. La nivel global, Genpact are peste 75.000 de angajaţi, dintre care mai mult de 4.900 de oa­meni lucrează în Europa, în sediile din România, Polonia, Olanda, Slovacia, Cehia şi Regatul Unit al Marii Britanii. Genpact a realizat anul trecut venituri totale de 2,57 mld. dolari, potrivit site-ului companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments