28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂContinental angajează 380 de oameni pentru centrul de producţie şi cercetare de...

Continental angajează 380 de oameni pentru centrul de producţie şi cercetare de la Sibiu

Compania Continental Automotive Sys­tems angajează aproximativ 380 de oameni pentru fabrica de componente electronice şi  centrul de cercetare şi dezvoltare de la Sibiu. Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru operatori montaj linii automate (241) şi ingineri de sistem software (73), dar şi pentru tehnicieni-operatori roboţi industriali (19), ingineri electronişti transporturi şi telecomu­nicaţii (13), proiectant inginer mecanic (8), ingineri producţie (14) şi magazineri (10), potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocu­parea Forţei de Muncă (AJOFM) Sibiu.

La Sibiu sunt produse anual în jur de 30 de milioane de unităţi electronice de control, potrivit unor comunicate anterioare ale companiei. Printre pro­dusele dezvoltate, testate şi produse în Sibiu se află sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Compania Continental Automotive Sys-tems a avut în 2015 o cifră de afaceri de 2,65 mld. lei (peste 596 mil. euro), un profit net de 80,4 mil. lei (18 mil. euro) şi un număr mediu de 2.870 de angajaţi, potrivit site-ului Mi­nisterului Finanţelor.

Toate cele 5 divizii ale Continental sunt reprezentate în România. Germanii deţin şapte unităţi de producţie şi patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în Bucureşti. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi, mărindu-şi echipa în 2016 cu peste 1.000 de noi membri.

Au investit peste 160 de milioane de euro anul trecut

Continental România a investit peste 160 de milioane de euro în 2016, cele mai mari investiţii fiind realizate în Timişoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. În total, în perioada 1999-2015 Continental a investit 1,1 miliarde de euro în activităţile din România.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope şi ContiTech, corporaţia Continental a înregistrat în anul 2016 o cifră preliminară de afaceri de aproximativ 40,5 miliarde de euro, având peste 220.000 de angajaţi în 55 de ţări. Pe piaţa locală, Continental are centre de cercetare şi dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Iaşi şi Braşov şi unităţi de producţie în Braşov, Sibiu, Timişoara, Nădab şi Carei.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments