web analytics
Sunteți aici

Antreprenorul Levente Hugo Bara din Alba Iulia vinde businessul cu condimente alimentare francezilor de la Solina Group

Antreprenorul Levente Hugo Bara din Alba Iulia a ajuns la un acord cu Solina Group, cu sediul în Franţa, companie de top în producţia de ingrediente pentru industria alimentară în Europa, pentru a vinde compania Supremia Group.

Acordul privind achiziţionarea companiei Supremia Group, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, de către Solina Group este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenţei, care este aşteptat în următoarele luni.

”Solina Group, companie de top în producţia de ingrediente pentru industria alimentară în Europa anunţă că a ajuns la un acord pentru achiziţionarea companiei Supremia Grup de la Levente Hugo Bara, fondatorul şi proprietarul companiei. Acordul este condiţionat de aprobarea din partea Oficiului Concurenţei, care este aşteptat în următoarele luni”, se arată într-un comunicat emis de compania Supremia Group.

Cu sediul în Alba Iulia, Supremia este lider pe piaţa de ingrediente alimentare şi condimente din România, fiind activă în Europa de Est şi Vest, precum şi Scandinavia. De când a înfiinţat compania, în anul 2000, Levente Hugo Bara a construit o corporaţie care are mai mult de 300 de angajaţi şi vânzări de peste 52 milioane de euro în 2016. În urma achiziţiei, echipa de management va rămâne în cadrul companiei. Pentru Solina, achiziţia reprezintă încă un pas în strategia sa de expansiune în industria alimentară Europeană.

”Supremia este o companie mare, care a avut o creştere puternică în ultimii 10 ani. Este condusă de o echipă de manageri cu orientare anteprenorială şi care a construit un impresionant portofoliu de soluţii funcţionale şi mixuri personalizate, având o fabrică modernă în Alba Iulia. Compania a dezvoltat de asemenea un lanţ strategic de aprovizionare şi procesare a condimentelor. Suntem foarte pozitivi cu privire la echipa Supremia şi suntem dornici să începem să lucrăm împreună ca membrii noi ai familiei Solina”, a spus Laurent Weber, CEO Solina Group. Părţile au convenit să nu dezvăluie valoarea tranzacţiei, potrivit sursei citate.

Solina are 1.200 de angajaţi în 17 ţări

Solina Group este un lider european pe piaţa ingredientelor alimentare, cu 14 facilităţi de producţie, centre multiple cercetare şi dezvoltare şi birouri regionale de vânzări. Serviciile Solina oferă soluţii personalizate pentru industria alimentară în ceea ce priveşte funcţionalitatea, gustul, aspectul produselor alimentare şi soluţii nutriţionale. Solina este, de asemenea, un furnizor important pentru măcelării şi în piaţa de servicii alimentare. Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1.200 de angajaţi, prezenţă directă în 17 ţări şi deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări.

Fondată în anul 2000, la Alba Iulia, Supremia Grup este cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, fiind un jucător important în piaţă la nivel european şi prima companie din industrie, din România, care a implementat, începând din 2011, Sistemul de Management Kaizen.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW