28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFamilia Sighiartău din Bistriţa investeşte 2 mil. € în extinderea parcului auto...

Familia Sighiartău din Bistriţa investeşte 2 mil. € în extinderea parcului auto şi în două terminale de îmbarcare/debarcare

Grupul de companii Filadelfia din Bistriţa, deţinut de familia Sighiartău, cu activităţi în domeniile transportului de pasageri, transportului de marfă, asigurări şi turism, a bugetat pentru acest an un program de investiţii de peste 2 mil. euro, pentru extinderea parcului de camioane cu încă 12 unităţi şi a flotei de autocare cu 3 unităţi, dar şi pentru finalizarea lucrărilor la terminalele de îmbarcare/debarcare din Bistriţa şi Arad.

”Vom deschide în acest an noi linii de transport internaţional de pasageri în Europa, cu plecare din România şi din Spania. Vom continua şi investiţia în terminalul de la Arad, urmând să finalizăm lucrările în acest an, însă vom demara un proiect şi la Bucureşti, un depozit pentru logistică marfă şi service auto, cu o supra­faţă de apro­ximativ 2.500 de metri pătraţi”, a spus Ioan-Eu­gen Sighiartău, directorul ge­­neral al Filadelfia Group.

Cea mai importantă companie a grupului Filadelfia, Tabit Tour, care se ocupă de transportul de pasageri şi co­lete, deţine 61 de autocare şi 25 de microbuze, po­trivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Filadelfia International Logistics, cu activităţi în domeniul transpor­tu­lui de marfă şi intermedieri, a achiziţionat anul trecut 10 ca­pete de tractor Volvo şi 10 semiremorci mega Schmitz, ajun­gând astfel la 60 de unităţi de capete de trac­tor şi 60 de semiremorci. Planul bistriţenilor este de a creşte parcul auto la 100 de camioane, cap tractor şi semiremorci până în anul 2020, potrivit unor declaraţii anterioare ale companiei.

Grupul Filadelfia mizează în acest an pe o cifră de afa­ceri cumulată de 45,5 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de anul trecut, când afacerile bistriţenilor au ajuns la un total de 37 mil. euro. Cea mai importantă companie a grupului Filadelfia, Tabit Tour, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 14,5 mil. euro, înregistrând o creştere de 20% a businessului pe segmentul de coletărie. Compania Filadelfia International Logistics, cu activităţi în domeniul transportului de marfă şi intermedieri, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,1 milioane de euro în 2016, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

Activitatea turistică desfăşurată prin intermediu Filadelfia Turism şi Ruefa Escape Travel, agenţie achiziţionată anul trecut de familia Sighiartău pentru 200.000 de euro, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 8,3 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul 2015. Compania DirektAsig Filadelfia Broker, în domeniul asigurărilor auto şi non-auto, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de anul anterior.

Compania Servoplus, specializată pe reparaţii auto, ITP, vulcanizare, comercializare piese, a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar compania Transpierre SL, specializată în transportul de pasageri şi coletărie, care deserveşte împreună cu Tabita Tour linia regulată de călătorii România-Spania-România, a înregistrat anul trecut afaceri de de aproximativ 2 milioane de euro.

Au transportat peste 500.000 de pasageri

Anul trecut, bistriţenii au transportat în total aproape 505.000 de pasageri, din care aproximativ 150.000 de oameni pe cursele internaţionale regulate şi ocazionale. Cei mai mulţi dintre pasagerii companiei Tabita Tour din 2016 au ales cursele spre Spania, apoi spre Franţa şi Italia. Pentru acest an, oficialii companiei au prognozat o creştere cu 10% a numărului de pasageri transportaţi, faţă de 2016.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments