23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂFabrica de airbaguri Takata din Sibiu angajează 140 de oameni

Fabrica de airbaguri Takata din Sibiu angajează 140 de oameni

Producătorul japonez de perne pentru airbaguri Takata Sibiu are disponibile în prezent peste 140 de locuri de muncă, în principal pentru muncitori necalificaţi în industria confecţiilor (110), dar şi pentru confecţioneri-asamblori articole din textile (30) sau lăcătuşi mecanici (2), potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Sibiu.

Pe piaţa locală japonezii deţin o unitate de producţie la Sibiu, unde se produc perne pentru airbaguri şi încă două fabrici la Arad (una producătoare de volane şi una de centuri de siguranţă), raportate pe două entităţi juridice dife­rite, Takata România SRL, pentru acti­vi­tăţile de la Arad, şi Takata Sibiu SRL.

Compania Takata Sibiu a încheiat anul 2015 cu afaceri totale de aproximativ 494,8 mil. lei (peste 110 mil. euro), un profit net de 63,6 mil. lei (14 mil. euro) şi cu un număr mediu de 2.621 de angajaţi, potrivit site-ului Minis­terului Finanţelor.

Takata România SRL (Arad) a avut în 2015 o cifră de afaceri de circa 2,27 miliarde de lei (aproximativ 507 mil. euro) şi un număr mediu de 4.209 angajaţi, însă compania a înregistrat o pierdere de peste 96.000 de lei (circa 22.000 de euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Astfel, businessul total realizat de cele două companii a ajuns în 2015 la 2,76 mld. lei (617 mil. euro), respectiv la un număr total de 6.830 de anjajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Prezenţi de peste 20 de ani în România

Takata a deschis prima unitate de producţie de pe piaţa locală în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai tâziu a demarat producţia la Sibiu. Subsidiarele Takata din România fac parte din concernul japonez Takata, cu vânzări globale de 718 mld. yeni (7,1 mld. dolari) şi peste 50.500 de angajaţi, în 54 de fabrici, din 21 de ţări, potrivit site-ului companiei. În 2015, Takata a pierdut la nivel global contracte cu Honda, Nissan sau Toyota, din cauza scandalului cauzat de problemele airbagurilor produse, însă oficialii companiei declarau la acea dată că producţia fabricilor Takata în România nu a fost afectată.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments