web analytics
Sunteți aici

Clujenii de la Fortech aşteaptă afaceri de 23 mil. euro din soluţii software la comandă

Dezvoltatorul clujean de software la comandă Fortech, controlat de antreprenorul Călin Văduva, mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 23 mil. euro, mai mult cu 10% faţă de anul trecut. În 2016, compania a realizat afaceri totale de peste 20 mil. euro, în creştere cu 9% faţă de anul anterior.

Fortech dez­voltă soluţii soft­ware la co­mandă, pre­pon­derent pen­tru firme din străină­tate care acti­vează în indus­triile auto, co­merţ electronic, tele­com, media şi sănă­tate. Portofoliul de clienţi al Fortech numă­ră 130 de companii din Europa şi SUA, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

”Piaţa de IT are toate şansele să se menţină stabilă sau chiar să înregistreze creştere dacă va reuşi să asigure o bună ca­litate a serviciilor soft­­ware furnizate, ra­pi­­ditate şi capacitate de adaptare la nevoile tot mai complexe ex­puse de clienţi”, a spus Călin Văduva, fon­dator şi CEO al Fortech.

În primele nouă luni din 2016, dezvoltatorul software Fortech a câştigat 15 clienţi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în special în Suedia, Olanda şi Israel. Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizând biro­uri în Oradea şi Iaşi.

Fortech are în jur de 600 de angajaţi şi colaboratori, însă com­pania inten­ţio­nează în acest an creşterea echipelor regionale din Iaşi şi Oradea. Până la finalul pri­mului semestru, Fortech are în plan recru­tarea a peste 20 de programatori în Iaşi, căutând cu precădere persoane cu experienţă în tehnologiile JAVA. Compania a lansat şi un program intensiv de pregătire pentru începători.

Luna trecută, Fortech avea disponibile peste 60 de joburi în centrele din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi, incluzând toate ariile majore (JAVA, .NET, QA/AQA, C++, Embedded, DevOps, Project Management). Referitor la evoluţia pieţei, oficialii companiei spun că, în scenariul evenimentelor economice şi politice recente, de nivel naţional sau internaţional, orice estimare în acest sens s-ar putea dovedi prematură.

Deţin la Cluj o clă­dire de birouri de peste 3,5 mil. euro

Compania Fortech a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal obiect de activitate realizarea softului la comandă. Fortech are capital integral românesc, acţionarul principal fiind Călin Văduva cu o parti­cipaţie de 65%, po­trivit unor date anteri­oa­re. Fortech a dez­vol­tat la Cluj-Na­poca o clă­dire pro­­prie de birouri de 5.000 mp, cu o inves­tiţie de peste 3,5 mil. euro.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW