26.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul german de cablaje auto Kromberg & Schubert angajează 130 oameni pentru...

Producătorul german de cablaje auto Kromberg & Schubert angajează 130 oameni pentru fabrica din Arad

Producătorul german de cabla­je şi de sis­te­me electrice Kromberg & Schubert, unul dintre cei mai mari anga­jatori din industria auto locală, are dis­ponibile în pre­zent 130 de locuri de muncă pentru mun­citori necalificaţi, cu studii gimna­ziale, la asamblarea şi mon­tarea piese­lor, în unitatea de pro­duc­ţie din lo­cali­tatea Nădab, judeţul Arad, potrivit informaţiilor de pe site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad şi Bihor.

În urmă cu doi ani germanii şi-au extins capacităţile de producţie în fabrica de cablaje auto din Nădab, cu o hală de 10.000 de metri pătraţi, investiţia presupunând şi crearea a 1.000 de locuri de muncă, potrivit unor informaţii anterioare. Fabrica deţinută de germani la Nădab a reuşit în 2015 să-şi dubleze personalul, de la un număr mediu de 1.230 de oameni în 2014 la 2.597 în 2015, potrivit site-ului Minis­te­rului de Finanţe.

La finalul lunii octombrie, în fa­bri­ca de cablaje auto de la Nădab lucrau 3.400 de angajaţi, compania fiind nevoită să recruteze personal din locali­tăţile din Ungaria apropiate de graniţa cu România, pentru a face faţă vârfu­rilor de producţie din perioada verii. Compania Kromberg & Schubert Ro­mânia NA, cu sediul în Nădab, la apro­ximativ 40 de kilometri de muni­cipiul Arad, a avut în 2015 o cifră de afaceri de aproape 290 mil. lei (circa 65 mil. euro), în creştere cu 124% faţă de anul anterior şi un profit net de 3,1 mil. lei (715.000 de euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

În afară de fabrica din judeţul Arad, germanii mai deţin pe piaţa locală unităţi în Mediaş, Sibiu şi Timişoara. Per total, cele trei companii deţinute de germani pe piaţa locală au avut în 2015 un număr total mediu de 9.009 angajaţi, faţă de 5.538 în 2014, arată datele de la Minis­terul Finanţelor.  Germanii au realizat în 2015, prin companiile locale Krom­berg & Schubert România NA, Krom­berg & Schubert România ME şi Krom­berg & Schubert România TI, o cifră de afaceri totală de 1,186 mld. lei (circa 265 mil. euro), în creştere cu 29% faţă de anul anterior, conform datelor de la Finanţe.

Prezenţi de 18 ani în Ro­mânia

Germanii sunt prezenţi pe piaţa locală din anul 1999, când au inaugurat o unitate de producţie la Timişoara. Până în prezent, Kromberg & Schubert a mai deschis o fabrică la Mediaş, un centru de design la Sibiu, dar şi fabrica de la Nădab, din judeţul Arad, unde produce cablaje pentru industria auto. La nivel global, Kromberg&Schubert are peste 40.000 de angajaţi în mai mult de 35 de locaţii, potrivit site-ului companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments