23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALJaponezii de la Nidec aşteaptă afaceri de 24 mil. euro la fabrica...

Japonezii de la Nidec aşteaptă afaceri de 24 mil. euro la fabrica de motoare electrice din Oradea

Producătorul japonez de motoare electrice Nidec, cu afaceri globale de 11,5 mld. dolari şi 140.000 de angajaţi, a bugetat pentru acest an afaceri totale de peste 24 mil. euro, care includ atât operaţiunile fabricii din Oradea, achiziţionată anul trecut de la Emerson, cât şi pe cele ale punctului de lucru de la Cluj-Napoca.

În prezent, în cadrul fabricii Nidec de la Oradea lucrează 250 de oameni, la care se adaugă încă 120, de la punctul de lucru din Cluj-Napoca. Compania estimează că personalul fabricii din Oradea va creşte cu peste 100 de oameni anul viitor, în zona de producţie, proiectare şi în centrul de servicii.

”Vânzările preconizate pentru acest an sunt de peste 24 de milioane de euro, incluzând atât operaţiunile de la Oradea, cât şi cele ale punctului de lucrul de la Cluj-Napoca. Ne aşteptăm să creştem cu peste 100 de oameni numărul angajaţilor de la Oradea anul următor”, a spus Jeff Ford, directorul fabricii Nidec Oradea.

Anul trecut, americanii de la Emerson au vândut diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 mld. dolari. Opera­ţiunile Emerson din România, ale diviziilor Leroy-So­mer şi Control Tehniques au fost incluse în această vânzare şi au fost transferate în proprietatea Nidec, care mai controlează pe piaţa locală Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a fir­mei Ansaldo din Italia, dar şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş), preluată ân prima parte a anului 2016 de la familia Copos, printr-o tranzacţie evaluată la peste 10 mil. euro.

Fabrica de motoare electrice şi echipamente de acţio­nare şi control pentru motoare electrice Nidec de la Oradea are o suprafaţă totală de 25,6 hectare, din ca­re 26.000 de metri pătraţi este suprafaţa construită. Pentru anul în curs, compania Nidec a bugetat o in­ves­ti­ţie de 700.000 de euro într-un laborator de testare a mo­toarelor, în cadrul unităţii de la Oradea. Actuala fa­brică Nidec de la Oradea a fost inaugurată în luna mai a anului trecut şi a presupus o investiţie de 25 mil. euro. Unitatatea a fost dezvoltată în cadrul parcului industrial aflat ân proprietatea primăriei din Oradea.

Fabrica de la Oradea se alfă în prezent în proprietatea concernul japonez Nidec Corporation, cu afaceri globale de 11,5 mld. dolari în 2015, 140.000 de angajaţi şi operaţiuni în peste 40 de ţări. Nidec a fost înfiinţată în iulie 1973 în Kyoto şi produce în prezent motoare mici, motoare pentru industria auto, motoare industriale, pentru electrocasnice, pentru componente electronice şi optice.

Pe piaţa locală, grupul japonez Nidec a preluat anul trecut şi fabrica de motoare ANA Imep din Piteşti, deţinută anterior de familia Copos, într-o tranzacţie evaluată la peste 10 milioane de euro. La scurt timp de la preluare, fabrica şi-a schimbat numele în Nidec Motor Corporation România, acesta fiind şi numele firmei care operează activităţile unităţii de producţie.

Parc indstrial de 130 de hectare la Oradea

Parcul industrial I din Oradea are o suprafaţă totală de 130 de hectare, iar preţul terenului porneşte de la 8 euro mp, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea. Cele mai importante companii prezente aici sunt producătorul de componente auto Faist Mekatronic, producătorul de componente electronice Plexus, producătorul de sisteme de evacuare Eberspaecher Exhaust Technology România, producătorul japonez de motoare electrice Nidec, dar şi compania coreeană Shinheung Electronics. Parcul industrial din Oradea a fost constituit printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 2008 şi este controlat de primăria din Oradea, prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, care mai deţine şi Parcurile Industriale II şi III.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments