19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul german Eberspaecher investeşte 25 mil. euro în fabrica de componente auto...

Producătorul german Eberspaecher investeşte 25 mil. euro în fabrica de componente auto deschisă anul trecut la Oradea

Producătorul de sisteme de eva­cuare Eberspaecher Exhaust Tech­no­logy România, subsidiara locală a gru­pului german Eberspächer, a bugetat pentru acest an o investiţie de 25 mil. euro în utilaje de producţie aferente noilor proiecte ale companiei.

Germanii au investit anul trecut încă 17,5 mil. euro în terenul, clădirea şi utilajele necesare demarării producţiei în parcul industrial de la Oradea. Eberspächer a deschis oficial în toamna anului trecut o fabrică la Oradea, în care sunt produse ţevi şi con­vertoare catali­tice pen­tru industria auto, unde în prezent lu­crează 155 de oameni.

”Capacitatea actuală de producţie este de 100.000 de ţevi de exhaustare şi de 250.000 de convertoare catalitice, iar până în 2018 capacitatea se va tripla la ţevi şi se va dubla la convertoarele catalitice. Până la finalul acestui an ne propunem să ajungem la 300 de angajaţi şi căutăm oameni din toate domeniile, de la ingineri calitate producţie, ingineri sistem calitate, inginer producţie, HR generalis, manager producţie până la stivuitorişti sau operatori CNS”, a decla­rat Sorin Ho­mescu, directorul fabricii Ebers­paecher din Oradea.

Fabrica are o suprafaţă totală de 26.500 mp, din care 15.500 mp este supra­faţa de producţie, fiind construită în mai puţin de opt luni pe un teren de circa 11 hectare din parcul industrial aflat în proprietatea primăriei din Oradea. Unitatea de producţie de la Ora­dea include atât zone logistice, cât şi de producţie, dar şi un complex de birouri, aflându-se în vecinătatea fos­tului centru de producţie şi suport Emer­son, actualul sediu Nidec (anul tre­cut operaţiunile Emerson din Oradea au fost preluate inte­gral de japonezii de la Nidec Cor­po­ration).

”Producem pentru toţi marii con­struc­tori auto Audi, BMW, Renault, Dacia, Fiat, Jaguar Land Rover, VW -, dar colaborăm şi cu alţi clienţi care li­vrează către aceştia OEM (Original Equipment Manufacturer). Proiectele noi prevăd dezvoltarea de convertoare cata­litice pentru Renault, FIAT şi Ja­guar Land Rover”, a mai spus Ho­mescu.

Compania Eberspaecher Exhaust Technology România a fost înfiinţată în luna decembrie 2015, cu sediul central în Oradea, judeţul Bihor. Oficialii Eberspaecher estimează că 2017 va fi un an de creştere pentru toate companiile din domeniul tehnologiei sistemelor de exhaustare pentru industria auto.

Eberspächer este unul dintre furnizorii mari la nivel global de sisteme de evacuare, sisteme de încălzire pentru autoturisme şi sisteme de aer condiţionat pentru autobuze, investiţia de la Oradea fiind prima unitate de producţie dezvoltată de grupul german pe piaţa locală. Compania a fost înfiinţată în anul 1865 la Esslingen, Germania, de către Jakob Eberspächer, ca o întreprindere meşteşugărească. În prezent grupul german are peste 60 de fabrici în 25 de ţări.

Parc industrial dezvoltat pe 130 de hectare la Oradea

Parcul industrial din Oradea, unde în prezent funcţionează fabrica Eberspaecher, are o suprafaţă totală de 130 de hectare, iar preţul terenului porneşte de la 8 euro mp, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea. Cele mai importante companii prezente aici sunt producătorul de componente auto Faist Mekatronic, producătorul de componente electronice Plexus, concernul japonez Nidec, dar şi compania coreeană Shinheung Electronics.

Parcul industrial din Oradea a fost constituit printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 2008 şi este controlat de primăria din Oradea, prin Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea, care mai deţine şi Parcurile Industriale II şi III.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments