web analytics
Sunteți aici
Home > LOCURI DE MUNCĂ > Bosch angajează 100 de oameni la fabrica de componente electronice din Blaj, Alba

Bosch angajează 100 de oameni la fabrica de componente electronice din Blaj, Alba

Producătorul de componente auto Bosch Rexroth, subsidiara locală a grupului german Bosch are disponibile aproximativ 100 de locuri de muncă în centrul de producţie de la Blaj, judeţul Alba, cele mai multe joburi fiind pentru ingineri mecanici (36), ingineri electromecanici (15), ingineri automatişti (10), dar şi pentru electricieni, analişti calitate sau maiştri, potrivit Agenţiei Judeţene Pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

Germanii deţin pe piaţa locală unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate în Blaj şi Cluj, o unitate de pro­ducţie de tehnică liniară în Blaj, un centru de cercetare-dez­voltare la Cluj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi ener­gie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul la Bucureşti. La finalul anului 2016, Bosch avea peste 4.000 de angajaţi în unităţile din ţară, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Ministerul Finanţelor a aprobat în luna decembrie a anului trecut un ajutor de stat de 97 mil. lei pentru investiţii de 436 mil. lei (circa 100 de milioane de euro) pentru compania Robert Bosch, care deţine o fabrică de componente electronice la Jucu, în apropiere de Cluj. Prin ajutorul primit de la stat, Bosch s-a angajat să creeze 554 de noi locuri de muncă la Jucu.

Bosch a investit aproximativ 178 milioane de lei în România în 2015, iar în anul 2016 a continuat investiţiile, în special pentru dezvoltarea unităţilor de producţie din domeniul automotive din Cluj şi Blaj, fiind create în acest proces noi locuri de muncă, potrivit unor informaţii anterioare. Bosch a anunţat că va continua în acest an investiţiile, în principal pentru extinderea fabri­cilor din Cluj şi Blaj, cu linii de producţie sau cu produse noi.

Compania Bosch Rexroth, cu sediul în Blaj, judeţul Alba, a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 514 mil. lei (115,7 mil. euro), un profit net de 2,2 mil. lei (peste 500.000 de euro) şi un număr mediu de 1.435 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. Germanii mai deţin pe piaţa locală şi compania Robert Bosch, cu sediul în Bucureşti, care a realizat în 2015 o cifră de afaceri de peste 964 mil. lei (217 mil. euro), un profit net de circa 22 mil. lei (5 mil. euro), avînd un număr mediu de 1.055 de angajaţi, potrivit mfinanţe.ro. Cele două companii deţinute de germani în Romînia au avut în 2015 afaceri cumulate de aproape 333 mil. euro şi în jur de 2.500 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Prezenţi pe piaţa locală de peste 20 de ani

Grupul Bosch este prezent pe piaţa locală de peste 20 de ani, având fabrici în Cluj, Blaj, Timişoara şi Bucureşti. În 2016, grupul Bosch a ajuns la vânzări globale de peste 73 mld. euro, mai mult cu 3,5 procente faţă de anul anterior, potrivit cifrelor preliminare ale companiei. La nivel global, grupul Bosch avea la finalul anului trecut 390.000 de angajaţi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW