web analytics
Sunteți aici
Home > IDEI DE AFACERI > O crescătorie de prepeliţe japoneze poate aduce venituri lunare de 1.000 de euro

O crescătorie de prepeliţe japoneze poate aduce venituri lunare de 1.000 de euro

O crescatorie cu 500 de capete de prepelite japoneze permite obtinerea unor venituri lunare de circa 4.500-4.800 de lei (peste 1.000 de euro). La varsta de numai 40 de zile, prepelita incepe sa oua, productivitatea ei medie fiind de aproximativ 25 de oua pe luna. In cazul unei crescatorii cu 500 de capete, inseamna o productie lunara de peste 12.000 de oua.

Cresterea prepelitelor pentru carne este una dintre cele mai bune si solide idei de afaceri pentru anul 2017. Strainii considera carnea de prepelita o delicatesa si foarte multi bani sunt cheltuiti pe procurarea ei. Tocmai de aceea, romanii se concentreaza pe productia de carne de prepelita pentru export. Carnea de prepelita este una dintre cele mai apreciate in gastronomie, deoarece are un continut scazut in grasimi si colesterol.

Antreprenorii care doresc sa se implice in acest domeniu trebuie sa stie ca o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati. Se poate opta fie pentru varianta cresterii prepelitelor pe asternut de paie si pamant, fie pentru varianta cresterii lor in baterii, in ambele cazuri suprafata necesara fiind absolut modesta (maximum 20 mp).

Valorificarea carnii constituie o alta sursa de castig

Ouale de prepelita sunt un adevarat medicament naturist, fiindca prin enzimele continute curata depunerile de colesterol de pe peretii vaselor sanguine. Valorificarea carnii sau chiar a gunoiului produs de prepelite (acest gunoi este excelent ca ingrasamant si poate fi recoltat gata uscat si apoi ambalat in pungi, pentru a fi oferit florariilor, de exemplu) sunt alte surse de castig, alaturi de comercializarea oualor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW