20.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul portughez de componente auto Coindu angajează 140 de oameni pentru fabrica...

Producătorul portughez de componente auto Coindu angajează 140 de oameni pentru fabrica de la Arad

Producătorul de componente auto Coindu România recrutează în prezent 144 de oameni pentru fabrica de componente auto din zona liberă Curtici-Arad, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru confecţioneri-asam­blori articole din textile şi pentru muncitori necali­ficaţi, cu studii gimna­ziale, potrivit site-ului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad.

Compania Coindu România produce în fabrica din Curtici tapiserii auto şi alte componente soft de interior pentru Audi, BMW, Volvo, VW, Renault sau Mercedes, potrivit unor informaţii anterioare. Portughezii deţin în zona liberă Curtici-Arad o unitate de producţie dezvoltată pe o suprafaţă de 17.500 de metri pătraţi, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

În luna decembrie 2016 compania avea 2.000 de angajaţi, iar în primele trei săptămâni din ianuarie au mai fost recrutaţi încă 143 de oameni. Planurile portughezilor pentru acest an sunt de a creşte capacitatea de producţie la fabrica de lângă Arad şi de a ajunge la 2.500 de angajaţi pe plan local.

Compania Coindu România a realizat în 2015 o cifră de afaceri de 419,5 mil. lei (aproximativ 95 mil. euro), un profit net de aproape 9,5 mil. lei (peste 2 mil. euro), cu un număr mediu de 1.524 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor. În anul 2015, grupul portughez Coindu a atins o cifră de vânzări de 293,1 mil. euro, generată de activitatea desfăşurată pentru Audi, VW, BMW şi Porsche. Datele grupului arată că o treime din cifra de afaceri este asigurată de producţia din România.

În 2015, întreaga producţie de compo­nente auto a Coindu din România mergea în străinătate, 90% ajungând în unităţile de producţie şi asamblare ale constructorului auto german BMW. România exportă astfel tapiserie către fabricile BMW din Germa­nia, Cehia, China, Africa de Sud, Brazilia şi India, potrivit unor informaţii anterioare.

Au fabrici în România, Portugalia şi Mexic 

România a fost prima piaţă interna­ţională pe care a intrat Coindu, care în prezent mai deţine pe lângă fabrica din Curtici unităţi de producţie în Portugalia şi în Mexic, două centre de dezvoltare şi un birou de vânzări în Germania şi un spaţiu de depozitare în Slovacia, potrivit informaţiilor de pe site-ul Coindu. Cei mai mari producători de compo­nente auto din România sunt Continental, Autoliv, Michelin, Schaeffler România, Takata Petri, Pirelli, SEWS, Bosch, TRW Automotive Safety Systems, Leoni Wiring Systems Ro, Preh România sau Coindu România.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments