10.7 C
Cluj-Napoca
marți, mai 30, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALAl treilea mall din Cluj se va deschide luna viitoare pe terenul...

Al treilea mall din Cluj se va deschide luna viitoare pe terenul fostei fabrici de bere Ursus

Proiectul imobiliar Platinia, format dintr-o galerie comercială, un aparthotel şi un proiect rezidenţial, dezvoltat de omul de afaceri Sile Puşcaş pe terenul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj-Napoca, a intrat pe ultima sută de metri, investiţia totală ajungând la peste 25 mil. euro.

Pe langă galeria comercială care se va deschide în luna aprilie, pro­iectul va mai include şi un ansamblu rezi­den­ţial cu două corpuri cu şase niveluri şi 187 de apar­tamente cu 2 şi 3 camere, dar şi un apart­hotel care dispune, la randul său, de 120 de apartamente de lux, am­­plasate pe 11 niveluri. Situat în zona cen­trală a Clujului, proiectul imobiliar Platinia se află în apropierea parcului central, a stadionului Cluj Arena, a sălii polivalente şi a com­plexului studenţesc Haşdeu.

”Proiectul Platinia a intrat pe ultima sută de metri. Apartamentele au fost predate din luna septembrie a anului trecut şi proprie­tarii sunt pe punctul de a termina finisajele, aparthotelul este la faza de mobilare şi utilare, iar spaţiile comerciale sunt în curs de fini­sare de către chi­riaşi. Finalizăm în cel mai scurt timp şi dru­mul care va uni bule­vardul principal, calea Mănă­ştur, de străzile din zona de nord a proiec­tului, urmand ca cen­trul comercial să fie des­­chis în luna aprilie”, a spus Oana Bă­nuţ, PR şi marketing ma­nager Platinia.

 

Pla­tinia Shopping Cen­ter – suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp

Pla­tinia Shopping Cen­ter este amplasat la parterul şi la meza­ninul ansamblului Platinia, avand o suprafaţă utilă de apro­xima­tiv 14.000 mp şi o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp. Platinia Shopping Center urmează să găzduiască aproximativ 50 de chi­ri­aşi, printre care H&M, Orange, Sen­siblu, L’Occitane, Cărtureşti, Opticris, Ban­ca Transilvania, Farmec, Sciarrone Rosa, Gett’s Colour Bar, Jolidon, DeLonghi, Marty Restaurants, Chop, Ama­gusto, Sakura Asian Cuisine, Meron, Beldi Gel­ato, Su­prem Office, Bellagio Casino, dar şi pri­mele magazine Gerovital şi Bang & Olufsen din Cluj- Napoca. Totodată, retai­lerul bel­gi­an Mega Image îşi va face intrarea pe piaţa din Cluj cu un magazin de 1.200 mp în  Platinia.

”Am încercat să acoperim toate pro­filu­ri­le targetate de noi, ţi­­nand cont de am­pla­sa­rea cen­trală a pro­iec­tu­lui, de suprafaţa închi­ria­bi­lă şi de categoria de cumpărători căreia ne adresăm. Ar trebui să menţionăm că vom avea mai multe an­core, dar dacă ne referim strict la supra­faţa în­chiriată, vorbim de pri­mul magazin Mega Image din Cluj-Napoca, care se va des­­chide în centrul nostru co­mer­cial şi care va avea apro­ximativ 1.200 mp, dar şi de retailerul de fashion H&M, cu un ma­ga­zin de apro­ximativ 2.000 mp”, a spus Bănuţ.

 

Patru restaurante în locul obişnuitului food court specific mallurilor

În locul obişnuitului food court specific mallurilor, vizitatorii vor putea servi masa la cele patru restaurante à la carte cu specific diferit, care vor dispune de terase exterioare deschise într-o piaţetă comună. Tot aici vor fi deschise două cafenele, o gelaterie şi o serie de magazine cu specialităţi gastronomice. Galeria comercială va mai cuprinde şi un salon de cosmetică şi coafor, un cazinou şi o sală de fitness dotată cu saună, însă vizitatorii vor putea beneficia şi de servicii financiare, de o curăţătorie profesională, de servicii de optică medicală şi de farmacie.

În ceea ce priveşte ansamblul rezidenţial din cadrul proiectului Platinia, acesta cuprinde două corpuri cu şase nivele şi 187 de apartamente cu 2 şi 3 camere. În ansamblul rezidenţial apartamentele au fost achiziţionate de proprietari cu un preţ mediu de 1.500 de euro mp. Cel mai scump apartament din cadrul ansamblului rezidenţial s-a vandut la preţul de 2.000 de euro mp.

 

Au vâdut toate cele 187 de apartamente din ansamblul rezidenţial

”Au fost vandute toate cele 187 de apartamente din cadrul proiectului nostru rezidenţial, fiind predate locatarilor încă din lunile septembrie-octombrie, pentru realizarea finisajelor interioare. În plus, faţă de rezidenţial, Platinia Luxury Suites, partea de aparthotel a proiectului, are în curs de finisare 120 de apartamente, care urmează să fie introduse în circuitul turistic din luna mai a acestui an”, a mai spus marketing managerul Platinia. Aparthotelul Platinia Luxury Suites dispune de 120 de apartamente de lux amplasate pe 11 nivele.

Suprafaţa totală construită a proiectului Platinia este de aproximativ 60.000 de metri pătraţi. Proiectul de mix development, amplasat pe terenul fostei fabrici de bere Ursus din Cluj-Napoca, este cel de-al treilea proiect construit sub brandul Platinia. Primele două, Platinia Lounge Residence (Str. Dorobanţilor 33-35-37) şi Platinia Elite Residence (Str. Constanţa nr.12) sunt ansambluri cu funcţiuni mixte compuse din apartamente, spaţii de birouri şi spaţii comerciale. Cele două proiecte însumează 175 de apartamente, peste 7.000 mp închiriabili de spaţii de birouri şi în jur de 2.000 mp de spaţii comerciale.

 

Proiect dezvoltat de omul de afaceri Sile Puşcaş

Antreprenorul general al proiectul de mix development Platinia este compania Platinia Center, înfiinţată în luna ianuarie 2015. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de aproape 17 mil. lei (3,8 mil. euro) şi un număr mediu de 6 angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Dezvoltatorul proiectului este compania Florisal din Satu Mare, controlată de omul de afaceri Sile Puşcaş, ginerele lui Ioan Rus, fostul ministru de interne al Romaniei. Compania Florisal, cu sediul în Satu Mare, a avut în 2015 o cifră de afaceri de 30,9 mil. lei (circa 7 mil. euro), un profit net de 6 mil. lei (peste 1,3 mil. euro) şi un număr mediu de 245 de angajaţi, potrivit mfinante.ro. Omul de afaceri Sile Puşcaş mai controlează şi compania Drusal din Baia Mare.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments