26.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALTeraplast Bistriţa a preluat 50% din capitalul Depaco, al doilea jucător de...

Teraplast Bistriţa a preluat 50% din capitalul Depaco, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică

Teraplast, unul dintre cele mai mari grupuri industriale cu capital local, a preluat un pachet de 50% din capitalul Depaco SRL, al doilea jucător de pe piaţa de ţiglă metalică prin brandul Wetterbest, în urma tranzacţiei, fondatorul firmei, Dragoş Irimescu, urmând să rămână un asociat important în cadrul Depaco.

Valoarea achizitiei nu depaseste pragul de 10% din cifra de afaceri aferenta ultimelor situatii financiare anuale ale Teraplast SA si se achita atat din surse proprii, cat si din finantari de la institutii financiare, se arată într-un comunicat al Teraplast SA. În 2015, firma a raportat o cifră de afaceri de 267 de milioane de lei.

Grupul Teraplast ruleaza o cifră de afaceri anuala de peste 400 de milioane de lei, iar compania-mamă, Teraplast SA, este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare.

Achizitia este una strategica pentru Grupul Teraplast in contextul in care subsidiara TeraSteel este liderul pietei de structuri metalice zincate, iar noile produse ce vor intra in portofoliu vor fi complementare. Achizitia pachetului este conditionata, intre altele, de aprobarea acestei tranzactii de catre Adunarea Generala a Actionarilor Teraplast SA si de obtinerea avizului favorabil din partea Consiliului Concurentei.

Compania Depaco a fost infiintata in anul 1999 şi deţine o fabriăcă la Băicoi. Anul trecut, firma a avut o cifra de afaceri de 130 milioane lei, EBITDA de 15,76 milioane lei si un profit net de 11 milioane lei. Depaco SRL deţine la rândul ei 51% din partile sociale ale societatii Cortina WTB SRL. După preluare, operaţiunile Depaco vor fi conduse Valeriu Irimescu.

Grupul Teraplast include compania Teraplast, subsidiara TeraSteel (noua denumire a Plastsistem incepand cu ianuarie 2017), subsidiara TeraGlass (incepand cu aprilie 2015, anterior activitatea TeraGlass fiind organizata ca o linie de business a companiei Teraplast), subsidiara Teraplast Logistic (incepand cu iunie 2016) si Politub (entitate controlata in comun sub forma de asociere in participatie).

Omul de afaceri Dorel Goia controlează 46,77% din Teraplast

Conform datelor furnizate de către Bursa de Valori Bucureşti, Teraplast este deţinută de către omul de afaceri Dorel Goia, cu o participaţie de 46,77%, în timp ce compania KJK FUND II cu sediul în Luxemburg, deţine 10%, restul acţiunilor fiind împărţite de ceilalţi investitori de pe piaţa de capital de la Bucureşti.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments