22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALEmerson a investit anul trecut 13,8 milioane de dolari în campusul din...

Emerson a investit anul trecut 13,8 milioane de dolari în campusul din parcul industrial Tetarom II de la Cluj

Compania Emerson a finalizat anul trecut o investiţie de 13,8 mil. dolari (circa 13 mil. euro) în noi echipamente de producţie, dar şi pentru achiziţionarea unui teren, adiacent campusului de producţie din Cluj. Planurile de investiţii ale companiei în acest an prevăd  noi achiziţii în echipamente de producţie.

”Activităţile noastre de la Cluj deservesc în principal clienţii Emerson din Europa. Pieţele au fost afectate de factori economici comuni şi altor companii din domeniul nostru, inclusiv reduceri de cheltuieli de capital la clienţi şi ajustarea preţurilor petrolului şi benzinei”, au spus oficialii Emerson din România.

În ultimii doi ani, concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari şi care a fost finalizată în acest an.

Şi operaţiunile din România ale divizilor Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost incluse în această vânzare, fiiind transferate în proprietatea Nidec, care mai controlează pe piaţa locală Nidec ASI Ro din Crevedia (judeţul Dâmboviţa), preluată indirect prin cumpărarea la nivel internaţional a firmei Ansaldo din Italia, dar şi fabrica de motoare electrice ANA Imep din Piteşti (judeţul Argeş), preluată în prima parte a anului 2016 de la familia Copos, printr-o tranzacţie estimată între 10 şi 20 mil. euro.

”Emerson a încheiat vânzarea Leroy-Somer şi a Control Techniqutes către Nidec la 1 februarie 2017. Activităţile Emerson de la Oradea au fost transferate complet către Nidec, noul deţinător al acestor două afaceri, iar oamenii care au ales să rămână sunt acum angajaţi ai Nidec. Emerson nu mai are activităţi la Oradea, la ora actuală”, au transmis oficialii Emerson.

În prezent, compania are disponibile la Cluj posturi din domeniile inginerie, tehnologia informaţiei, finanţe, resurse umane, producţie, marketing şi asistenţă clienţi.

”În prezent avem aproximativ 2.100 de angajaţi în România, în campusul din Cluj-Napoca şi în biroul din Bucureşti, administrându-ne activităţile în concordanţă cu comenzile primite de la clienţi. În acest moment nu anticipăm schimbări majore în ceea ce priveşte angajarea de personal pentru unitatea noastră din Cluj”, au transmis oficialii Emerson.

Un business care rămâne peste 150 mil. euro

Cifra de afaceri a Emerson în 2016 a fost estimată la circa 160 mil. dolari (aproximativ 151 mil. euro), în uşoară scădere în comparaţie cu anul precedent, fapt care se datorează în principal deciziei companiei-mamă de a vinde două platforme de activitate (Industrial Automation şi Network Power). În 2015, Emerson din România a avut afaceri totale de 692,4 mil. lei (155,8 mil. euro), un profit net de 19,6 mil. lei (4,4 mil. euro) şi un număr mediu de 2.318 angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Gigantul american Emerson este prezent pe piaţa locală din anul 2006, iar pasul important pentru dezvoltarea grupului în România a fost deschiderea fabricii din parcul industrial Tetarom II, din Cluj, în anul 2008. La Cluj, Emerson a construit un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments