25.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALGP Sofa creşte de şase ori producţia de canapele la Satu Mare

GP Sofa creşte de şase ori producţia de canapele la Satu Mare

Producătorul de mobilier GP Sofa din Satu Mare, controlat de omul de afaceri italian Giuseppe Pavone, estimează că va ajunge pană în 2019 la o capacitate de producţie de 6.000 de canapele pe zi, de şase ori mai mult decat producţia actuală.

GP Sofa se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Italsofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor. Italienii vor finaliza în acest an o nouă fabrică, dezvoltată pe o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului industrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii Satu Mare. GP Sofa a investit anul trecut 13 milioane de euro în construirea noii unităţi de producţie şi în tehnologie.

”În luna martie, după transferul activităţii în noua fabrică, producţia noastră se va dubla, iar pană în 2019 vom atinge o capacitate de producţie de 6.000 de canapele pe zi. Am finalizat brevetarea pentru întreaga gama de produse, care se vor fabrica în noua unitate de producţie GP Sofa de la Satu Mare”, a spus Attila Sarkadi, marketing manager al companiei GP Sofa din Satu Mare.

Compania deţine mai multe unităţi de producţie în ţară, una la Zalău, trei la Satu Mare şi una în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. Italienii au în plan regruparea tuturor punctelor de lucru ale GP Sofa în noua fabrică şi reorganizarea fluxului de producţie. GP Sofa furnizează săptămanal circa 65 – 70 de camioane de canapele la export, însă doar 3-4 camioane sunt vandute, lunar, pe piaţa locală.

95% din pro­duc­ţie merge la export

Portofoliul de pro­duse al GP Sofa in­clude canapele şi pa­turi tapiţate, atat în stofă cat şi în piele eco­logică, dar şi mă­suţe de cafea din lemn masiv. Produ­sele sunt comercia­li­zate în toată Europa, dar şi în ţări din Africa, Orientul Mij­lo­ciu, America de Nord şi de Sud. Pro­duc­ţia companiei mer­ge în proporţie de 95% la export, către marii retaileri de mobilă, precum XXX Lutz, BUT, Steinhoff Group sau IKEA.

Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 52 milioane de euro, mai mult cu 24% faţă de anul trecut, pe fondul dublării capacităţii de producţie. Înfiinţată în anul 2001, la Satu Mare, de către omul de afa­ceri italian Giuseppe Pavone, GP Sofa s-a dez­voltat iniţial ca pro­ducător de cana­pele din lemn ma­siv, măsuţe şi fotolii destinate pieţei ita­liene.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments