9.7 C
Cluj-Napoca
joi, octombrie 5, 2023
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul CIA Aboliv atacă piaţa cu specialităţi de porc maturate în Salina...

Producătorul CIA Aboliv atacă piaţa cu specialităţi de porc maturate în Salina Turda

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv, din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, a lansat pe piaţă o gamă de specialităţi de porc crud-uscate, maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda, produse care vor fi comercializate şi în magazinele Mega Image din Bucureşti şi din Cluj-Napoca. 

Întreaga gamă de produse, denumite Salinate, este realizată din carne de porc, provenind din gospodăriile oamenilor din regiunea Turda, preponderent rasele de porc Bazna şi Marele Alb. Gama conţine patru sortimente (pulpă, cotlet, piept şi ceafă) care sunt maturate iniţial în saramură naturală şi condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihneşte apoi pentru 25 de zile în microclimatul natural al Salinei Turda, în condiţii ideale de umiditate şi temperatură, unde capătă un gust desăvarşit, potrivit companiei.

„Gama Salinate s-a născut din dorinţa de a satisface într-o măsură cat mai mare nivelul de aşteptare al consumatorilor de pro­duse unicat cu specific tradiţional. În pre­zent, capacitatea de maturare este de 400 de kilograme de produse care vor fi van­dute atat în lanţul nostru de magazine, în automatele speciale amplasate în Salina Turda, cat şi în unităţile Mega Image din Bu­cureşti şi Cluj-Napoca”, a declarat Oli­vian Bogdan, fiul proprietarului şi directorul general al producătorul CIA Aboliv.

 

Sali­natele sunt atestate ca „produs tradiţional românesc”

Oficialii companiei estimează că vor vinde lunar produse din carne maturate în Salina Turda de aproximativ 10.000 de euro şi vor realiza în acest an o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro, din acest segment de activitate. Autenticitatea şi valoarea Sali­natelor sunt confirmate de obţinerea atesta­tului de „produs tradiţional românesc”, eli­be­rat de Ministerul Agriculturii şi Dez­voltării Rurale, pentru toată gama de pro­duse. Salinatele reprezintă primul produs din carne din judeţul Cluj cu această ates­tare.

„Intenţionăm să amplasăm auto­mate cu produsele maturate în Salina Turda şi în centrele comerciale din Cluj Napoca, Vivo şi Iulius Mall. Avem în plan des­chi­derea unui magazin propriu, în Floreşti, langă Cluj-Napoca, unde vor fi prezente şi aceste sortimente de cărnuri”, a spus Olivian Bogdan.

CIA Aboliv deţine în prezent patru magazine proprii, două în Turda, unul în Campia Turzii şi unul în localitatea Mihai Viteazu, unde se află şi sediul central al companiei. Produsele CIA Aboliv sunt comercializate sub două mărci înregistrate: Brio şi Apetit.

Compania deţine în localitatea Mihai Viteazu, la aproximativ 35 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, o fabrică de procesare a cărnii, cu o capacitate de producţie de 80 de tone pe zi. În fabrica de la Mihai Viteazu se produc peste 200 de sortimente din toată gama de preparate din carne, care sunt prezente în aproape toate reţelele de supermarketuri, cat şi pe piaţa tradiţională.

 

Businessul a ajuns la 15 mil. euro şi 350 de angajaţi

Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro şi în jur de 350 de angajaţi. Aproximativ 7% din vanzările companiei merg la export, în ţări precum Spania, Italia, Germania sau Belgia. Pentru acest an compania estimează o cifră de afaceri de 18 mil. euro şi demararea unei colaborări cu reţeaua de magazine Carrefour.

Povestea CIA Aboliv a început în anul 1992, în localitatea Mihai Viteazu, cu 20 de angajaţi şi o producţie de aproximativ 500 kg/zi. Compania s-a dezvoltat constant, în urma cererii în creştere pentru produsele proprii. Fabrica s-a extins treptat, liniile de producţie fiind modernizate inclusiv prin accesarea fondurilor Sapard.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES
- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments