web analytics
Sunteți aici

Clujenii de la Electroglobal vad o creştere de 10% a afacerilor

Furnizorul de materiale şi echi­pamente electrice Electroglobal Cluj, con­trolat de antreprenorii Radu Ciorba şi  Maksay Csaba, estimează pentru acest an o creştere cu 10% a afacerilor faţă de anul trecut, la aproximativ 22 mil. euro. Compania a avut în 2016 afaceri totale de aproximativ 20 mil. euro.

Electroglobal furnizează aparataj electric de joasă tensiune, motoare electrice, convertizoare de frecvenţă, automate programabile, senzori, corpuri şi surse de iluminat, cabluri şi materiale de instalaţii, colaborand cu clienţi din sectorul mate­rialelor de construcţii, energie, industrie, dar şi cu beneficiari direcţi, precum integratori de sistem şi instalatori.

”Pentru 2017 ne-am propus o creştere a cifrei de afaceri cu 10% faţă de anul trecut, un obiectiv ambiţios într-o piaţă care pro­babil va stagna, dar care poate fi atins prin oferirea de servicii în domeniul instalaţiilor electrice şi al automatizărilor industriale. Piaţa pe care activăm este dependentă de investiţiile în tehnologie, însă rămane de văzut care va fi nivelul acestora, în condiţiile politice de după alegerile din decembrie 2016”, a spus Radu Ciorba, director executiv şi unul dintre acţionarii Electroglobal.

Compania dezvoltă de la zero o capacitate nouă de producţie şi efi­cien­tizează un sistem existent prin consultanţă, proiectare de sisteme de automatizări, acţionări şi luminotehnică, uzinare tablouri electrice de distribuţie şi automatizare, integrarea sistemelor, dez­voltare software de automatizări, asistenţă tehnică pentru montaj, punerea în funcţiune şi service.

Electroglobal are în desfăşurare proiecte demarate anul trecut, însă nego­ciază şi proiecte noi, în domeniile infra­structură-staţii de tratare apă, industria materialelor de construcţii, automotive (atat pe piaţa locală, cat şi în UE), metalurgie, industria alimentară, clădiri comerciale, prelucrarea lemnului şi în industria chimică.

”Datorită faptului că în ultima perioadă de timp se pune tot mai mult accent pe îm­bunătăţirea condiţiilor de lucru, dar şi pe reducerea costurilor, iluminatul inteligent cu surse de tip LED caştigă tot mai mult teren, în detrimentul iluminatul convenţional. Avantajele celui dintai, au dus la creşterea numărului de cereri pentru realizarea de proiecte de sisteme de iluminat industrial inteligent”, a afirmat şeful Electroglobal.

În 2015, compania a devenit Value Added Partner Philips şi a realizat un parteneriat cu Belden (diviziile Lumberg Automation şi Hirschmann) în domeniul conectivităţii şi comunicaţiilor industriale, extinzandu-şi, astfel, atat portofoliul de servicii, cat şi cel de produse.

Electroglobal are în prezent peste 100 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze încă 20 de persoane în acest an, electricieni, ingineri de proiectare, ingineri software, reprezentanţi de vanzări, dar şi gestionari şi achizitori. Compania are sediul central din Cluj-Napoca şi puncte de lucru în Bucureşti, Bacău, Braşov şi Ploieşti, prin care asigură acoperire naţională pentru contactul direct cu beneficiarii.

Alocă peste 50% din profit pentru investiţii

”Vom continua în acest an investiţiile în resurse umane, IT şi echipamente tehnice şi vom aloca peste 50% din profitul realizat anul trecut. Dorim să continuăm activitatea în direcţia trasată în anul 2016, avand ca şi focus realizarea de proiecte electrice cu grad înalt de complexitate şi tehnicitate în domeniul automatizărilor şi acţionărilor electrice. De asemenea, vom continua şi dezvolta noi proiecte în domeniul iluminatului industrial de tip LED”, a Ciorba.

Electroglobal a fost înfiinţată în urmă cu aproape 13 ani la Cluj, ca distribuitor de materiale şi echipamente electrice ale unor importanţi producători europeni, fiind controlată în prezent de Radu Ciorba Cristian (foto) şi de Maksay Csaba, în condiţiile în care, cel de-al treilea asociat, Ioan Ciorba, s-a retras în 2015 din companie. La momentul înfiinţării, în anul 2004, Electroglobal era deţinută de 4 antreprenori (2 cetăţeni romani şi 2 cehi).

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW