web analytics
Sunteți aici

O plantaţie de Paulownia poate aduce câştiguri de 30.000 de euro la hectar

Plantatiile de Paulownia, arborele care este cultivat in special pentru producerea cherestelei si a biomasei, poate genera venituri de 30.000 de euro la hectar. Arborele, originar din China, creste extrem de repede, iar profitul apare dupa numai 3 ani. Intr-un singur an poate ajunge la inaltimea de 4 metri.

Mai mult, cei interesati de aceasta afacere trebuie sa stie ca speciile care se adapteaza cel mai bine in Romania sunt Paulownia Tomentosa, Shang Tong, Elongata, Arctic si Fortunei. Arborii pot fi plantati atat primavara, cat si toamna, solul ideal avand un pH cuprins intre 4,5 si 7.

Lemnul nu are noduri, nu se crapa si nu se torsioneaza, asadar este extrem de cautat pentru instrumente muzicale, mobila de calitate si accesorii pentru masini de lux. Radacina de peste 6 metri este folosita pentru producerea peletilor, insa lemnul este recunoscut si pentru valoarea sa energetica. Arderea a 2 kilograme de paulownia echivaleaza cu cea a unui litru de motorina.

Investitia intr-un hectar cu Paulownia ajunge la 25.000 de euro

Exceleaza si din punct de vedere al cantitatii de dioxid de carbon absorbite, 28 de tone pe hectar pe an, fata de cinci tone cat absoarbe fagul, iar o alta mare calitate este duritatea care-l recomanda in constructii. Investitia intr-un hectar plantat cu Paulownia poate ajunge la 25.000 de euro.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW