web analytics
Sunteți aici

Fabrica de cablaje auto Kromberg & Schubert din Arad angajează peste 100 de oameni

Producătorul german de cablaje pentru industria auto şi de sisteme electrice Kromberg & Schubert, angajează la Arad 110 muncitori necalificaţi, cu studii gimnaziale, la asamblarea şi montarea pieselor, potrivit AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Arad. 

Compania Kromberg & Schubert Romania NA, cu sediul în Nădab, la aproximativ 40 de kilometri de municipiul Arad, a avut în 2015 o cifră de afaceri de aproape 290 mil. lei (circa 65 mil. euro), în creştere cu 124% faţă de anul anterior şi un profit net de 3,1 mil. lei (715.000 de euro), potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

În luna ianuarie 2015, germanii şi-au extins capacităţile de producţie la fabrica de cablaje auto din Nădab cu o hală de 10.000 de metri pătraţi, investiţia presupunand şi crearea a 1.000 de locuri de muncă. Fabrica deţinută de ger­mani la Nădab a reuşit în 2015 dublarea numărului de an­ga­jaţi, de la un număr mediu de 1.230 în 2014, la 2.597 în 2015, potrivit site-ului mfinanţe.ro.

La finalul lunii octombrie, în fabrica de cablaje auto de la Nădab lucrau 3.400 de angajaţi, compania fiind nevoită să recruteze personal din localităţile din Ungaria apropiate de graniţa cu Romania, pentru a face faţă varfurilor de producţie din perioada verii.

În afară de fabrica de la Nădăb, germanii mai deţin pe piaţa locală unităţi în Mediaş, Sibiu şi Timişoara. Germanii au realizat în 2015, prin companiile locale Kromberg & Schubert Romania NA, Kromberg & Schubert Romania ME şi Kromberg & Schubert Romania TI, o cifră de afaceri totală de 1,186 mld. lei (circa 265 mil. euro), în creş­tere cu 29% faţă de anul anterior, conform calculelor ZF fă­cute pe baza datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Au peste 35.000 de angajaţi la nivel global

Germanii sunt prezenţi pe piaţa locală din anul 1999, cand au inaugurat o unitate de producţie la Timişoara. Pană în prezent, Kromberg & Schubert a mai deschis o fabrică la Mediaş, un centru de design la Sibiu, dar şi fabrica de la Nădab, din judeţul Arad, unde produce cablaje pentru industria auto.

La nivel global, Kromberg&Schubert are 35.000 de angajaţi în peste 30 de sedii/fabrici, potrivit site-ului companiei. Pe segmentul de componente auto din Romania, printre cei mai mari jucători de profil se numără companii precum Continental, Michelin, Autoliv, Schaeffler, Yazaki sau Leoni Wiring Systems.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW