web analytics
Sunteți aici

Uzina Roman din Braşov va livra 94 de camioane în Taiwan pentru 12 mil. euro

Uzina Roman S.A. Braşov, aflată în procedură de reorganizare, a semnat un contract de 12 milioane de euro cu o companie din Taiwan, pentru producerea şi livrarea a 94 de camioane civile.

În prezent, la uzina Roman mai sunt aproximativ 200 de angajaţi, inclusiv personalul adiacent, însă comanda poate fi onorată, potrivit oficialilor companiei.

”Se poate onora comanda şi cu acest număr de angajaţi pentru că i-am păstrat pe cei care ştiu meserie şi se mai pot aduce şi alţi muncitori. Camionul este ca un joc de lego, dacă ai proiectanţi buni, se pot compune elementele”, a spus Carol Rugacs, directorul de producţie al Roman.

Uzina braşoveană se mai află în discuţii cu o firmă din Pakistan pentru acelaşi tip de camion, însă cu volanul pe dreaptă, dar încă nu a fost stabilit numărul de camioane şi nici o valoare totală a contractului. De asemenea, Roman Braşov a câştigat, anul trecut, o licitaţie cu Ministerul Apărării Naţionale pentru fabricarea a 23 de camioane militare, valoarea contractului fiind de 2 milioane de lei.

De 79 de ani rezistă pe piaţă

Uzina Roman a fost iniţial fabrică de armament, când s-a înfiinţat, în 1938, iar începând cu anul 1953, după naţionalizare, a fost numită Steagu Roşu şi a început să fabrice autocamioane. În anii 1977-1978 uzina avea o producţie record de 33.000 de maşini pe an şi 26.000 de angajaţi. Declinul uzinei a început după anul 1990, iar în septembrie 2014 a intrat în insolvenţă, în prezent fiind în procedură de reorganizare.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW