web analytics
Sunteți aici
Home > BUSINESS ÎN ARDEAL > Familia Sighiartău din Bistriţa vrea afaceri de 45,5 milioane de euro din transportul de pasageri, marfă, asigurări şi turism

Familia Sighiartău din Bistriţa vrea afaceri de 45,5 milioane de euro din transportul de pasageri, marfă, asigurări şi turism

Grupul de companii Filadelfia din Bistriţa, deţinut de familia Sighiartău, cu activităţi în domeniile transportului de pasageri, transportului de marfă, asigurări şi turism, estimează pentru acest an pe o cifră de afaceri de 45,5 mil. euro, în creştere cu 23% faţă de anul trecut. Filadelfia Group a avut în 2016 afaceri totale de 37 mil. euro. 

”În domeniul serviciilor de transport la nivel european, atat de pasageri, cat şi de marfă, e important să avem stabilitate din punct de vedere politic, predictibilitate în acţiunile guvernelor şi tratament echitabil la nivel european. Firmele de transport din Est sunt ţinta celor din Vest, fiindcă tot mai multe restricţii ni se pun pentru a ne încetini dezvoltarea şi chiar existenţa pe aceste pieţe”, a spus Ioan-Eugen Sighiartău, directorul general al Filadelfia Group.

Cea mai importantă companie a grupului Filadelfia, Tabit Tour, care se ocupă de transportul de pasageri şi colete, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 14,5 mil. euro, înregistrand o creştere de 20% a businesslui pe segmentul de coletărie. Compania Filadelfia International Logistics, cu activităţi în domeniul transportului de marfă şi intermedieri, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,1 milioane de euro în 2016, în creştere cu 15% faţă de anul anterior.

 

8,3 milioane de euro din activitatea turistică

Activitatea turistică desfăşurată prin intermediul Filadelfia Turism şi Ruefa Escape Travel, agenţie achiziţionată anul trecut de familia Sighiartău pentru 200.000 de euro, a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri de 8,3 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de anul 2015.

Compania DirektAsig Filadelfia Broker, în domeniul asigurărilor auto şi nonauto, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,3 milioane de euro, în creştere cu 35% faţă de anul anterior. Compania Servoplus, specializată în reparaţii auto, ITP, vulcanizare, comercializare piese, a realizat în 2016 o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro, iar compania Transpierre SL, specializată în transportul de pasageri şi coletărie, care deserveşte îm­preună cu Tabita Tour linia regulată de călătorii Romania – Spania – Romania, a înregistrat anul trecut afaceri de aproximativ 2 milioane de euro.

”Observăm o creştere a numărului de zboruri şi companii care operează din Romania către multe destinaţii din Europa şi o concurenţă acerbă între acestea, ceea ce face ca tariful pentru transportul  aerian să fie scăzut, comparabil, în extrasezon, cu cel de autocar. Acest lucru determină o migrare a călătorilor de autocar către avion”, a precizat Sighiartău.

 

Au transportat peste o jumătate de milion de pasageri

Anul trecut, bistriţenii au transportat în total aproape 505.000 de pasageri, din care aproximativ 150.000 de oameni pe cursele internaţionale regulate şi ocazionale. Cei mai mulţi dintre pasagerii companiei Tabita Tour din 2016 au ales cursele spre Spania, apoi spre Franţa şi Italia. Pentru acest an, oficialii companiei au prognozat o creştere cu 10% a numărului de pasageri transportaţi faţă de 2016.

„Spania, destinaţia cu ponderea cea mai mare în transportul nostru de pasageri, înregistrează o creştere economică faţă de anii precedenţi. Vom deschide noi linii de transport internaţional regulat de pasageri în Europa, cu plecare din Romania şi din Spania”, a spus directorul general al Filadelfia Group.

Bistriţenii au investit anul trecut 1,5 mil. euro, din fonduri proprii, în extindererea parcului auto de pasageri şi de marfă, dar şi în terminalele de îmbarcare/debarcare din Bistriţa şi de la Arad. Grupul Filadelfia va finaliza în acest an investiţiile în terminalele de la Bistriţa şi Arad, va creşte flota de camioane cu încă 12 unităţi şi flota de autocare cu 3 unităţi.

 

Construiesc depozit de marfă şi service auto la Bucureşti

„În Romania, încă mai este loc de creştere, în toate domeniile în care noi activăm. Pentru acest an avem în plan finalizarea lucrărilor la terminalul de la Arad, dar şi demararea unui proiect la Bucureşti, un depozit pentru logistică marfă şi service auto, cu o suprafaţă de aproximativ 2.500 de metri pătraţi”, a spus Sighiartău, fară să ofere, deocamdată, mai multe informaţii în acest sens.

Grupul Filadelfia a ajuns în prezent la 562 de angajaţi şi are disponibile încă 35 de posturi pentru şoferi pe curse internaţionale (20), agenţi de turism (7), în departamentul comercial de marfă (3), pentru mecanici şi electriceni/electronişti (5). Grupul de companii Filadelfia este controlat de familia Sighiartău din Bistriţa.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Verified by MonsterInsights
Produs în Ardeal

FREE
VIEW