23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, iunie 23, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Fortech au făcut 20 mil. euro din dezvoltarea de...

Clujenii de la Fortech au făcut 20 mil. euro din dezvoltarea de software la comandă

Dezvoltatorul clujean de soft­ware la comandă Fortech, con­trolat de antreprenorul Că­lin Văduva, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 20 mil. euro, mai mult cu 9% fa­ţă de anul ante­rior. Compania dezvoltă soluţii software la co­­man­dă, preponderent pentru firme din străi­­nătate care activează în industrii precum au­to, comerţ electronic, telecom, media şi să­nă­­tate.

”În 2017 vom consolida, în continuare, pilonii care s-au dovedit că ne pot susţine pe un trend de evoluţie pozitivă, care ţin în primul rând de expertiza tehnologică şi de capacitatea de a furniza servicii software complete, acoperind întregul ciclu de viaţă al aplicaţiilor software. Adiţional, am dobândit experienţă solidă pe verticale de business din zona industriilor de automotive, retail, co­merţ electronic şi IT”, a spus Călin Văduva, fondatorul şi CEO-ul Fortech.

Portofoliul de clienţi ai companiei nu­mă­­ră 130 de companii din Europa şi SUA, po­­­trivit in­for­maţiilor de pe site-ul Fortech.  În pri­me­le nouă luni din 2016, dezvol­tatorul soft­ware a câştigat 15 clienţi, majoritatea din SUA, reuşind pătrunderea pe noi pieţe, în spe­cial în Suedia, Olanda şi Israel. Sediul central al Fortech se află la Cluj-Napoca, însă compania şi-a extins anul trecut prezenţa pe piaţa locală, deschizând birouri în Oradea şi la Iaşi.

”În 2016 am mai urcat o treaptă în scala de maturitate organizaţională, prin extinde­rea activităţii noastre în Oradea şi Iaşi, inves­tiţiile ridicându-se la câteva sute de mii de euro. Am deschis aici două centre de ope­ra­ţi­uni şi expertiză, care funcţionează fie într-o structură de lucru în echipe distribuite alături de biroul din Cluj, fie au preluat module de proiect în regim de autonomie. Adiţio­nal, am investit în formarea echipei, a structurii de management şi a celei de vânzare, dezvoltarea de unelte interne sau în produse construite cu firme partenere”, a precizat Văduva.

Compania are 600 de angajaţi şi colaboratori

În prezent, echipa Fortech numără 600 de angajaţi şi colaboratori, iar pentru acest an compania intenţionează creşterea echipelor regionale din Iaşi şi Oradea. Până la finalul primului semestru, For­tech are în plan recrutarea a peste 20 de pro­gra­­matori în Iaşi, căutând cu precădere pro­gra­­matori cu experienţă în tehnologiile JAVA. Compania a lansat şi un program intensiv de pregătire pentru începători. În total, Fortech oferă momentan peste 60 de joburi în centrele din Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments