22.7 C
Cluj-Napoca
joi, iunie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALSpitalul Pelican din Oradea se îndreaptă spre afaceri de 11 mil. euro

Spitalul Pelican din Oradea se îndreaptă spre afaceri de 11 mil. euro

Spitalul privat Pelican din Oradea a avut anul trecut o cifră de afaceri de 45 de milioane de lei (10 mil. euro), iar pentru acest an unitatea medicală estimează afaceri de 50 de milioane de lei (peste 11 mil. euro).

În prezent, spitalul operează cu 126 de paturi, fiind demarate demersurile pentru extin­derea unităţii prin dezvol­ta­rea unei noi aripi unde vor fi 100 de paturi, iar construcţie ce se va întinde pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi. Investiţia în dublarea capacităţii spitalului se ridică la 19 milioane de lei (4,3 mil. euro).

”Am semnat un contract de finanţare şi am depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia. Până la final de an vom începe să construim noua aripă cu 100 de paturi. Practic vom dubla capacitatea de cazare a spitalului, răspundem cererii în creştere din partea pacienţilor. În ultimii patru ani cererea a crescut în medie cu 10%”, a spus Ovidiu Cristian Pătruţ, executive manager al spitalului Pelican.

Pelican, singurul spital privat din judeţul Bihor, este deţinut de firma Pelican Impex, ai cărei acţio­narii sunt medicii Marius Adrian Maghiar, Teo­dor Traian Maghiar, Ovi­diu Gogu Cacuci. În judeţul Bihor sunt 1.900 de medici, adică 3,3 medici la mia de lo­cuitori, acesta fiind printre judeţele din top zece după nu­mărul de doctori. Acţionarii Pelican Impex aveau în plan să deschidă un spital privat şi la Cluj (o investiţie estimată la 50 mil. euro), însă după ce au ridicat clădirea, au vândut-o către constructorul ungar Kesz Epito.

Pe piaţa locală sunt 187 de spitale private

Spitalul Pelican din Bihor este al 13-lea mare spital privat din ţară după nu­mă­rul de paturi. În România sunt 187 de spitale private, cu o capacitate de puţin peste 6.600 de paturi şi 367 de spitale publice. În total, în spitalele private pacienţii internaţi au petrecut în 2015 circa 993.000 de zile de spitalizare. În spitalele private din ţară au fost internaţi 160.000 de pacienţi în 2015, adică doar 4% din numărul total de pacienţi internaţi în ţară, arată datele de la INS.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments