23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALClujenii de la Vitacom au bugetat pentru acest an afaceri de 11,5...

Clujenii de la Vitacom au bugetat pentru acest an afaceri de 11,5 mil. euro

Importatorul şi distribuitorul de produse şi accesorii electronice Vitacom Electronics din Cluj-Napoca, controlat de Vasile Andrei Vita, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 9,5 mil. euro, mai mult cu 17% faţă de anul anterior. Vitacom a bugetat pentru acest an o creştere de peste 20% a afacerilor, la 11,5 mil. euro.

”Progresul activităţii noastre a fost peste aşteptări în 2016, realizând o cifră de afaceri de 9,5 milioane de euro. În ceea ce priveşte evoluţia businessului Vitacom din acest an, estimăm o creştere de peste 20% a afacerilor faţă de anul trecut, peste media pieţei de profil”, a spus Vasile Andrei Vita, directorul general al companiei Vitacom Electronics.

În prezent vânzările către retaileri (comerţul modern) reprezintă circa 35% din businessul Vitacom, diferenţa fiind reprezentată de comerţul B2B (45%), exporturi şi magazinele proprii (15%). Compania din Cluj importă şi distribuie o gamă largă de produse electronice, de la cabluri şi conectori, baterii, acumulatori, încărcătoare GP, componente şi piese de schimb electronice la electrice şi IT, accesorii pentru electrocasnice, sisteme de securitate, sisteme şi accesorii audio-video, telecomenzi şi sisteme de navigaţie GPS.

Cel mai bine vândute produse în 2016 au fost stabilizatoarele de tensiune, UPS-urile, ventilatoarele, produsele din gamele Well, Konig, Valueline şi GP Batteries. În prezent compania deţine 9 magazine proprii în Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Oradea şi Timişoara.

Vitacom exportă produsele Well şi Chrome în Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Serbia, Bosnia Herţegovina, Croaţia, Estonia, Grecia, Cipru, Spania, Portugalia, dar şi în Germania, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

”Evoluţia pieţei a fost una pozitivă, luând în considerare creşterea puterii de cumpărare a consumatorilor. Ne bazăm, în continuare, pe o putere de cumpărare mai mare a populaţiei, pe promovarea de produse noi şi pe completarea echipei Vitacom cu mai multe posturi, care vor genera vânzări suplimentare”, a afirmat proprietarul Vitacom.

Compania are în prezent 90 de angajaţi şi intenţionează în acest an recrutarea a încă 6 oameni şi acoperirea posturilor vacante din domeniul marketingului şi vânzărilor. Vitacom activează de 25 de ani în domeniul distribuţiei şi importului de accesorii ”consumer electronics”.

La începutul lui 2016, Vitacom a demarat dezvoltarea unui proiect intern, Academia Vitacom, care are ca scop principal progresul angajaţilor companiei. Noii angajaţi îşi încep cariera la Vitacom parcurgând un program de inducţie, care serveşte drept instruire pentru ocuparea postului. Academia Vitacom are la bază şi conceptul de dezvoltare profesională a angajaţilor, prin traininguri special formate în acest scop. Vitacom Electronics a fost înfiinţată în anul 1991 în Cluj-Napoca şi este controlată de antreprenorul clujean Vasile Andrei Vita.

Piaţa locală de comerţ electronic a ajuns la circa 1,5 miliarde de euro în 2015

Cel mai mare jucător de pe piaţa de distribuţie IT&C este Network One Distribution, companie cu afaceri anuale de aproximativ 200 mil. euro, controlată de antreprenorul Iulian Stanciu. Piaţa locală de comerţ electronic s-a ridicat la circa 1,5 miliarde de euro în 2015, în creştere cu aproximativ 25% faţă de anul anterior. Suma reprezintă practic afacerile magazinelor online active, care nu cuprinde însă şi agenţiile de turism şi de bilete de avion online.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments