28.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iunie 19, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂProducătorul japonez de componente auto Takata angajează 320 de oameni pentru fabricile...

Producătorul japonez de componente auto Takata angajează 320 de oameni pentru fabricile din Sibiu şi Arad

Producătorul japonez Takata angajează 320 de oameni pentru fabricile de componente auto din Sibiu şi Arad, cele mai multe joburi disponibile fiind pentru muncitori necalificaţi în domeniul textilelor, potrivit informaţiilor disponibile pe site-urile AJOFM (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Sibiu şi Arad.

Pe piaţa locală japonezii deţin două fabrici la Arad (pentru producţia de volane şi de centuri de siguranţă) şi o unitate la Sibiu (unde se produc perne pentru airbaguri), raportate pe două entităţi juridice diferite, Takata România SRL, pentru activităţile de la Arad şi Takata Sibiu SRL.

În prezent, la fabrica de perne pentru airbaguri de la Sibiu sunt disponibile 207 de locuri de muncă, atât pentru munci­tori ne­calificaţi în domeniul textilelor, cât şi pentru ingineri elec­tro­nişti, ingineri mecanici sau inspectori calitate. La Arad, com­­­pania recrutează în prezent 114 oameni, având dispo­ni­bi­le 100 de joburi pentru confecţioneri îmbrăcăminte volane în piele.

În ceea ce priveşte businessul Takata din România, compania Takata Sibiu a încheiat anul 2015 cu afaceri totale de aproximativ 494,8 mil. lei (peste 110 mil. euro), un profit net de 63,6 mil. lei (14 mil. euro) şi un număr mediu de 2.621 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor.

Takata România SRL (Arad) a avut în 2015 o cifră de afa­ceri de circa 2,27 miliarde de lei (aproximativ 507 mil. euro) şi un număr mediu de 4.209 de angajaţi, însă compania a înre­gistrat o pierdere de peste 96.000 de lei (circa 22.000 de euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanţe. Astfel, businessul total realizat de cele două companii a ajuns în 2015 la 2,76 mld. lei (617 mil. euro), respectiv la un număr total de 6.830 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Japonezii deţin 50 de fabrici în România

Takata a deschis prima unitate de producţie de pe piaţa locală în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai tâziu a demarat producţia la Sibiu. În ţara noastră sunt aproape 50 de fabrici aparţinând companiilor japoneze, care asigură aproximativ 38.000 de locuri de muncă.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments