23.7 C
Cluj-Napoca
luni, iunie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul german de componente auto Huf a bifat afaceri de 40 mil....

Producătorul german de componente auto Huf a bifat afaceri de 40 mil. euro

Producătorul de sisteme de închidere pentru autoturisme Huf România a realizat anul trecut o cifră de afaceri peste 180 mil. lei (40 mil. euro), mai mult cu 8% faţă de anul anterior. Compania a intrat pe piaţa locală în urmă cu 11 ani şi deţine în prezent o fabrică de componente auto la Arad şi un centru de dezvoltare software şi hardware la Timişoara.

”Pentru anul în curs, în funcţie de cerinţele venite de la clienţi, estimăm vânzări asemănătoare celor din 2016. În ceea ce priveşte evoluţia pieţei, contextul economic este neschim­bat, de aceea consi­derăm ca anul 2017 va fi similar cu cel pe care tocmai l-am încheiat”, au declarat oficialii companiei Huf România.

Germanii produc la Arad sisteme mecanice şi electrice de închidere, chei, mânere de uşi şi mecanisme de blocare a volanului pentru Renault/Dacia, BMW, Porsche, Kia, Fiat, MAN, Scania, cel mai nou client al companiei fiind Volvo Cars. Din 2011, Huf România deţine la Timişoara un centru de cercetare şi dezvoltare pentru automotive software, cu un portofoliu separat de clienţi.

În 2015, germanii au investit aproximativ 4 mil. euro în echipamente de producţie, maşini de injecţie mase plastice şi echipamente pentru liniile de asamblare specifice proiectelor noi, proiectul fiind continuat anul trecut cu investiţii de circa 3 mil. euro (aproximativ 13 mil. lei), focusul fiind pe dezvoltarea injecţiei de mase plastice. În 2016, capacitatea de producţie a fabricii de com­ponente auto de la Arad a rămas constantă faţă de anul precedent.

Afacere fondată acum mai bine de 100 de ani

Huf România a demarat activitatea pe piaţa locală cu o echipă de 14 oameni, ajungând în prezent la 485 de angajaţi. Pentru acest an compania are disponibile joburi în product development (mechanical, software şi hardware). Businessul a fost fondat acum mai bine de 100 de ani, ca şi afacere de familie, de Ernst Hülsbeck şi August Fürst în oraşul Velbert, din Germania.

Printre primele produse realizate şi livrate industriei auto se numără sistemele de închidere pentru Mercedes Benz (1920), în 1955 înregistrându-se un milion de Volkswagen Beetle echipate exclusiv cu mânere Huf. Cu timpul, grupul Huf a dezvoltat chei electronice, cu comunicare în infraroşu. Concernul german are în prezent facilităţi de producţie în 15 ţări, începând din Europa, până în Asia şi SUA.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments