18.7 C
Cluj-Napoca
miercuri, iulie 24, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALFabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia a produs anul trecut de...

Fabrica de porţelan Apulum din Alba Iulia a produs anul trecut de 29 mil. euro

Producătorul de articole din porţelan Apulum din Alba Iulia a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 133 mil. lei (29 mil. euro), mai mult cu 22% faţă de anul anterior, pe fondul unei cereri în creştere pe piaţa externă.

”Afacerile companiei noastre au crescut pe seama unei cereri tot mai mari pe piaţa externă. Ne aşteaptă un an mult mai bun decât cel care a trecut, ţinând cont de evoluţia pieţei externe, de portofoliul de comenzi pe piaţa internă, precum şi de investiţiile pe care le avem în plan în 2017”, a spus Ioan Voican, directorul executiv al Apulum.

Compania exportă în prezent peste 92% din producţia fabri­cii de porţelan din Alba Iulia în toată Europa şi în Me­xic, iar prin intermediul companiei IKEA produsele Apulum ajung şi în America de Nord, Hong Kong, Japonia şi Coreea de Sud. Apulum Alba Iulia este cel mai mare producător de porţelan din Europa, în condiţiile în care compania are o singură fabrică, la Alba Iulia, cu o suprafaţă de peste 160.000 de metri pătraţi.

Odată cu punerea în funcţiune în luna octombrie 2016 a celui de-al şaselea cuptor de ardere rapidă a porţelanului, o investiţie de aproape 10 milioane de euro care în acest moment este funcţională în totalitate, producţia totală a fabricii Apulum a ajuns la peste 18.000 de tone de porţelan anual, însemnând peste 50 de milioane de piese.

Gama de produse Apulum cuprinde atât porţelan pentru menaj şi porţelan hotelier, cât şi obiecte decorative şi bibelouri. Principalul client al fabricii din Alba Iulia este concernul IKEA, însă Apulum mai colaborează şi cu companiile Rody Time (Italia), Befa (Grecia), Antonio Borras (Spania), Michael Fischer (Germania), VEGA (Germania), Creatable (Germania), Cinsa (Mexic), Aerts (Belgia), TCC din Anglia, Serland (Republica Moldova), Villeroy&Boch, Fiskars, Rosendahl, extinzându-şi aria de distribuţie în zona fostei Iugoslavii şi în Rusia, potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

Peste 150 de produse diferite realizate de companii româneşti ajung pe rafturile magazinelor IKEA din întreaga lume, România aflându-se pe locul 8 în topul celor mai importante ţări furnizoare pentru retailerul suedez. Produsele fabricate la Alba sunt comercializate şi în reţelele de magazine Metro, Cora, Carrefour şi Tesco.

Fabrica Apulum din Alba Iulia a ajuns la peste 1.500 de angajaţi

Compania Apulum a ajuns la peste 1.500 de angajaţi la Alba Iulia şi are disponibile în prezent locuri de muncă în toate sectoarele de producţie. Fabrica de porţelan Apulum a fost înfiinţată în anul 1970 în Alba Iulia, fiind preluată ulterior de grupul italian Rody Time, prin cumpărarea de acesta a Assalpo. Compania a avut în 2015 o cifră de afaceri de 108,7 mil. lei (24,3 mil. euro), un câştig net de peste 7 mil. lei (1,6 mil. euro) şi un număr mediu de 1.117 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments