22.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăIDEI DE AFACERIInvestiţia într-o fermă cu 100 de vipere poate aduce venituri anuale de...

Investiţia într-o fermă cu 100 de vipere poate aduce venituri anuale de 300.000 de euro

Investitia intr-un start-up in domeniul cresterii viperelor este estimata la aproximativ 40.000 de euro, pentru o ferma de minim 100 de exemplare. O singura vipera produce anual aproximativ 1,5 grame de venin, de pe care proprietarul fermei poate incasa in jur de 3.000 de euro. La 100 de vipere, castigul anual poate ajunge la 300.000 de euro.

Functionarea unei astfel de ferme va trebui sa primeasca avizele necesare din parte autoritatilor competente. Ferma trebuie sa aiba 3 incaperi: una pentru terariile in care stau reptilele, una pentru depozitarea hranei si una in care sa colectezi veninul. Dupa extragere, veninul este cristalizat, fiind pastrat la o temperatura constanta cuprinsa intre 0 si -5 grade Celsius.

Un gram de venin costa aproximativ 2.000 de euro. Veninul de sarpe este larg utilizat in medicina si este un ingredient pretios in pregatirea unor medicamente si antidoturi.De asemenea, veninul recoltat de la vipere este utilizat in homeopatie, fermierii din acest domeniu avand sansa sa intre pe o piata in care concurenta este foarte slaba.

Sfaturi pentru antreprenorii care doresc sa demareze o afacere cu vipere:

 • studiul morfofiziologia viperei care urmeaza a fi crescuta in captivitate (hranirea, hibernarea, reproducerea etc.) si adaptabilitatea viperelor in conditii de captivitate;

 • asigurarea microclimatului corespunzator: umiditatitate, iluminare, temperatura si imitarea habitatului natural;

 • este nevoie de obtinerea acordului de mediu pentru aprobarea procedurii de autorizare a activitatilor cu impact semnificativ asupa mediului;

 • achizitionarea viperelor se face prin import iar pentru aceasta procedura este nevoie de eliberarea acordului de import si avizul comisiei de specialitate al Academiei Romane care se va elibera in urma unui studiu de evaluare a riscului ecologic al introducerii acelor specii pe teritoriul tarii;

 • activitatea se poate autoriza doar daca se face dovada ca solicitantul detine tehnologia de crestere in captivitate a specie respective, tehnologie care trebuie avizata de o unitate de cercetare din subordinea Academiei Romane sau de alte institute de cercetari biologice din tara;

 • este necesara detinerea unui teren si a amenajarilor corespunzatoare aplicarii tehnologiei de crestere iar conditiile de crestere trebuie sa indeplineasca cerintele care privesc satisfacerea normelor referitoare la drepturile animalelor.

Recoltarea veninului:

 • veninul se recolteaza la un interval de 30 de zile;
 • veninul recoltat se va pastra in recipiente inchise sub vid;
 • pentru pastrarea caracteristicilor veninului acesta va fi pastrat la temperaturi de 0ºC;
 • la o anumita cantitate se poate apela la serviciile unui institut specializat pentru omologarea, autentificarea si sigilarea acestuia;
 • folosirea unui liofilizator permite uscarea veninului prin tehnica vidului, conferind, produsului calitati superioare.

 Comertul cu venin:

 • preturile de vanzare incep de la 900 de Euro, iar in momentul tranzactionarii este nevoie de buletinul de analiza autorizatia de crescator si permis de export daca este cazul.
 • preturile de achizite al unei vipere se incadreaza intre 20 pana la 80 Euro in functie de specie si varsta si mare atentie.
 • la cumpararea viperelor este absolut obligatoriu ca vanzatorul sa va inmaneze si actul de provenienta al viperei care sa ateste ca este comerciant autorizat.
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments