web analytics
Sunteți aici

Braşovenii de la Visual Fun au făcut 69 mil. euro din comercializarea gadgeturilor Allview

Compania braşoveană Visual Fan, care se ocupă de comercializarea diferitelor gadgeturi sub brandul Allview, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 310 mil. lei (circa 69 mil. euro), în creştere cu peste 10% faţă de anul anterior. Braşovenii au vândut anul trecut 1,5 milioane de echipamente (telefoane, tablete, etc).

”Nu există încă date pentru întreg anul 2016 privind vânzările de smartphone-uri. În perioada ianuarie-noiembrie 2016, pentru care există date, am avut o cotă de piaţă de 10% după numărul de unităţi livrate, faţă de 9% în anul anterior”, a spus Lucian Peticilă, CEO şi proprietar al Allview.

Brandul Allview se află într-o competiţie dură cu compania chineză Huawei pentru locul doi pe piaţa de smartphone-uri din Romania, cele două companii ocupând alternativ în ultimul an această poziţie după numărul de terminale vandute. Piaţa locală de smartphone-uri, estimată anul trecut la 4,2 milioane de unităţi, este dominată autoritar de Samsung.

„Piaţa de smartphone-uri a fost în creştere anul trecut şi a început pe creştere şi în 2017, iar dacă se va menţine întregul anul ar fi bine. Noi am vândut tablete anul trecut, dar foarte multe la export. În prima jumătate a anului 2016 cererea a fost bună şi pe piaţa internă, dar ulterior aceasta a scăzut şi am mers pe export, către operatori de telecom din regiune, din Europa Centrală şi de Est”, a spus proprietarul Allview.

10% din veniturile Allview au venit de la export

În 2016 pieţele externe au generat 10% din veniturile Allview. Anul acesta smartphone-urile vor reprezenta principala preocupare pentru Allview, însă o altă direcţie strategică o reprezintă şi dezvoltarea de software, compania implicandu-se în premieră şi într-o companie locală de software.

Sursa: Ziarul Financiar

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW