14.7 C
Cluj-Napoca
luni, mai 27, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul Cramele Recaş a devenit cel mai mare exportator de vin al...

Producătorul Cramele Recaş a devenit cel mai mare exportator de vin al României

Producătorul de vin Cramele Recaş, afacere deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu, a exportat anul trecut aproximativ 6 milioane de sticle de vin, vânzările companiei crescând cu 14% faţă de anul precedent.

Cramele Recaş a fost anul trecut cel mai mare exportator de vinuri, cu circa jumătate din producţie vândută la extern. Exporturile de vin ale României s-au situat în 2015  la aproape 14 milioane de litri, în valoare totală de 24 de milioane de euro, conform datelor Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV România) citate de CrameRomania.ro şi Revino.ro, platforme care promovează turismul viticol şi vinul românesc.

”Avem exporturi în 23 de ţări, cele mai importante pieţe pentru noi în momentul de faţă fiind Marea Britanie, Olanda, Germania, SUA, Belgia, Canada, Cehia, Slovacia, Polonia, Irlanda, Australia, Africa de Sud, Estonia, Russia, Japonia”, a spus Elvira Cox, directorul de export al companiei.

Cramele Recaş administrează în jur de 1.000 de hectare de viţă-de-vie în judeţele Timiş (Recaş) şi Arad (Miniş), doar în ultimii ani fiind plantate câteva sute de hectare, cu bani proveniţi în principal din fonduri europene, conform unor informaţii furnizate anterior de oficialii companiei.

La nivelul anului 2016, capacitatea de producţie a Cramelor Recaş s-a extins la 21 de milioane de litri, iar capacitatea de îmbuteliere a crescut la 30 de milioane de sticle pe an, datorită noii linii de profil inaugurate de companie în primăvara anului trecut. Pentru acest an, Cramele Recaş estimează o creştere a capacităţii de producţie până la 27 de milioane de litri de vin.

Grupul Cramele Recaş cuprinde 4 companii

Din grupul Cramele Recaş fac parte companiile Cramele Recaş Prod şi Cramele Recaş Vie (administrează plantaţia şi via), Cramele Recaş SA (se ocupă de combinatul de vinificaţie şi îmbuteliere şi de activităţile de export) şi Cramele Recaş Group (marketing şi vânzări pentru piaţa autohtonă, inclusiv pentru vinurile aduse din import). Cramele Recaş este o afacere  deţinută de familile Cox (Philip şi Elvira), Gheorghe Iova şi Ioan Georgiu.

Cele mai importante cinci pieţe de export pentru vinurile produse local sunt Marea Britanie, Germania, China, Olanda şi Bulgaria. La nivel de volume, 78% – mai exact 11 milioane de litri în valoare de 17 milioane de euro – au mers către pieţele din Europa, iar restul de 22%, adică 3 milioane de litri în valoare de 7 milioane de euro, au fost comercializaţi către alte state din afara continentulului nostru.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments