web analytics

Oradea, Braşovul, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara au fost desemnate cele mai sigure oraşe din România

Oradea a fost desemnat cel mai sigur oraş din România, fiind urmat de Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara, potrivit unui sondaj derulat în perioada noiembrie 2016-ianuarie 2017 şi realizat de Storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro.

Studiul privind siguranta vieţii se bazeaza pe evaluarile acordate de peste 92.000 de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc şi a fost realizat in colaborare cu agentia D&D Research. Printre criteriile de evaluare se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

La polul opus, orasele desemnate în cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita. La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana, Bucuresti si Ilfov. La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

In general, s-a observat o legatura stransa intre numarul mare de locuitori din fiecare oras si siguranta resimtita de cetateni. Astfel, orasele care au primit cele mai mari note au un numar de aproximativ 300.000 de locuitori, pe cand cele care se incadreaza in pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orasele cu grad ridicat al sigurantei au si un Produs Intern Brut ridicat si o rata a somanului scazuta, de sub 4%.

In Oradea, cele mai sigure zone sunt Calea Aradului, Nufarul si Centru Civic . In Brasov, Racadau, Centrul Civic si Astra sunt cartierele clasate pe primele trei locuri. Locuitorii orasului au mai inclus in acelasi clasament si zonele Tractorul, Florilor si Calea Bucuresti.

Cartierele Grigorescu, Gheorghieni si Zorilor sunt in fruntea clasamentului pentru orasul Cluj-Napoca, iar Iris, Calea Turzii si Baciu sunt urmatoarele zone din top. Pentru sibieni, cartierele cele mai sigure sunt Strand, Calea Dumbravii si Central, iar timisorenii nominalizeaza cartierele Soarelui, Lipovei si Girocului pe primele trei locuri din clasament.

Grigorescu si Gheorgheni din Cluj-Napoca se numara printre cele sigure cartiere din Romania

La nivel national, cele mai sigure cartiere ca punctaj sunt Grigorescu (Cluj-Napoca), Otopeni (Ilfov), Aviatiei (Bucuresti), Gheorgheni (Cluj-Napoca) si Racadau (Brasov). Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacau), Calea Caransebesului (Resita) si Bora (Slobozia).

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus
Produs în Ardeal

FREE
VIEW