23.7 C
Cluj-Napoca
duminică, mai 19, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEAL30 de antreprenori din Transilvania au decis să finanţeze start-up-urile de la...

30 de antreprenori din Transilvania au decis să finanţeze start-up-urile de la Cluj print-un fond de accelerare de 250.000 de euro

Peste 30 dintre antreprenorii de succes din Transilvania, printre care Andrei Dunca, fondator LiveRail, companie achiziţionată de Facebook cu 500 mil. dolari sau Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, au decis să finanţeze start-up-uri accelerate la Cluj.

Risky Business este primul program de accelerare din România, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru aproximativ 10-15 echipe în 2017. Printre investitori sunt nume precum Andrei Dunca, fondator LiveRail, Sergiu Biriș, fondatorul Zonga & Trilulilu, Phillip Kandal, care şi-a vândut compania către Telenav cu 24 de mil. euro, Voicu Oprean, Marcel Anghel sau Călin Văduva, fondatorii unora dintre cele mai mari companii de IT din Cluj.

Fondul de accelerare va investi până la 20.000 de euro în circa 15 companii de-a lungul acestui an, iar cei peste 30 de investitori au şansa să co-investească în oricare dintre acestea sume de până la 100.000 de euro, alături de Risky Business.

Pe lângă investitorii proveniţi din IT, Risky Business a atras în acest fond şi nume din industrii tradiţionale, precum Dan Pitic, fondator Perpetuum, Marcelus Suciu, fondatorul lanţului Marty Restaurants, Simion Mureșan, fondatorul Electrogrup sau Andrei Trifan, deţinătorul francizei Subway în România.

”Suntem mândri că am reunit atât de mulți investitori, diverși, cu experiență solidă, care cred în viziunea noastră și în promovarea investițiilor locale. Deși diverse structuri dedicate startup-urilor din România reușesc să atragă investitori străini, finanțatorii vor să fie aproape de start-up-urile aflate la început. De aceea, dezvoltarea unei comunități locale de investitori este crucială pentru accelerarea dezvoltării tehnologice a României”, a spus Jennifer Austin, co-fondator Risky Business.

Perioada de înscriere este deschisă până pe 15 februarie

Perioada de înscriere pentru programul de accelerare este deschisă până pe 15 februarie, aplicațiile fiind evaluate pe măsură ce sunt primite. Pe lângă investițiile financiare, programul mai oferă ajutor substanțial în ceea ce privește produsul, intrarea pe piață, strategia și multe altele.

Risky Business este fondat și condus de antreprenorii Radu Iuhas, Bogdan Colceriu, Vlad Iuhas, Jennifer Austin și Adrian Horotan, echipă care s-a remarcat prin rezultatele fără precedent pentru România, obţinute la Cluj cu programul de accelerare Spherik.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments