20.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 13, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul italian GP Sofa din Satu Mare a vândut anul trecut canapele...

Producătorul italian GP Sofa din Satu Mare a vândut anul trecut canapele şi paturi tapi­ţate de 42 mil. euro

Producătorul italian de canapele şi paturi tapi­ţate GP Sofa din Satu Mare a încheiat anul 2016 cu afa­ceri de aproximativ 42 mil. euro. Compania se află în topul celor mai mari exportatori de mobilă de pe piaţa locală, alături de Aramis Invest, Ita­l­sofa, Taparo, Plimob, Sortilemn sau Ecolor.

Portofoliul de produse GP Sofa include canapele şi paturi tapiţate, atât în stofă cât şi în piele ecologică, dar şi măsuţe de cafea din lemn masiv. Produsele sunt comercializate în toată Europa, dar şi în ţări din Africa, Orientul Mijlociu, America de Nord şi de Sud. Producţia companiei merge în proporţie de 95% la export, către marii retaileri de mobilă, precum XXX Lutz, BUT, Steinhoff Group sau IKEA.

”Anul trecut am primit comenzi de apro­xi­ma­tiv 75 de milioane de euro, însă, din cauza logisticii interne, am reuşit să producem doar de 42 de milioane de euro. Credem că 2017 va fi un an mai bun decât 2016, datorită dublării capacităţii de pro­duc­ţie, un an în care vom putea satisface cerin­ţele în continuă creştere ale clienţilor noştri”, a spus Attila Sarkadi, marketing managerul com­paniei GP Sofa.

Capacitatea de producţie actuală a companiei este de 1.000 de canapele pe zi, înregistrându-se anul trecut o creştere cu 5% a producţiei faţă de anul anterior. Italienii vor finaliza în acest an o nouă fabrică, dezvoltată pe o suprafaţă totală de 60.000 de metri pătraţi, în cadrul parcului industrial din Satu Mare, aflat în administrarea municipalităţii Satu Mare.

Estimează afaceri de peste 50 mil. euro în 2017

Oficialii GP Sofa estimează că transferul producţiei în nouă unitate se va face în luna martie a acestui an. Compania mi­zează în acest an pe o cifră de afaceri de 52 mil. euro, mai mult cu 24% faţă de anul tre­­cut, pe fondul dublării capacităţii de pro­duc­ţie. Compania deţine mai multe unităţi de producţie în ţară, una la Zalău, trei la Satu Mare şi una în oraşul Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud. Italienii furnizează săptămânal circa 65-70 de camioane de canapele la export, însă doar 3-4 camioane sunt vândute, lunar, pe piaţa locală. Înfiinţată în anul 2001, la Satu Mare, de către omul de afaceri italian Giuseppe Pavone, GP Sofa s-a dezvoltat iniţial ca producător de canapele din lemn masiv, măsuţe şi fotolii destinate pieţei italiene.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments