26.7 C
Cluj-Napoca
vineri, iunie 21, 2024
Google search engine
AcasăLOCURI DE MUNCĂFabica de componente auto Preh de lângă Braşov angajează 100 de oameni

Fabica de componente auto Preh de lângă Braşov angajează 100 de oameni

Producătorul german de componente auto Preh România va recruta în acest an aproximativ 100 de oameni pentru fabrica de componente auto din localitatea Ghimbav, de lângă Braşov, după ce anul trecut compania a ajuns la aproximativ 1.000 de angajaţi. 

La fabrica Preh din Ghimbav sunt produse comutatoare multifuncţionale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi şi Mercedes.

”În acest an vom mai angaja încă aproximativ 100 de persoane, joburile disponibile fiind de tehnician electromecanic, stivuitorist, pentru muncitori la asamblarea pieselor, controlor cali­tate, analist financiar, planificator producţie, inginer calitate, dar şi pentru dezvoltatori software (embedded) sau hardware. Capacitatea de producţie este de 10 milioane de piese pe an”, a spus Mihaela For­gaciu, director general Preh România.

Compania a finalizat anul trecut un program de investiţii de peste 8 mil. euro, constând în do­tarea cu echipamente (noi linii de asamblare, maşini de injecţie mase plastice, dar şi echipa-mente hardware şi software) a unei noi hale de producţie, cu o suprafaţă de 13.000 mp. Proiectul va continua în acest an cu investiţii de 13 mil. euro şi va fi complet finalizat în 2019, când compania Preh România estimează că va ajunge la 1.400 de angajaţi şi afaceri de peste 200 mil. euro.

Producătorul german de componente auto estima pentru 2016 afaceri de 148,5 mil. euro, mai mult cu 11% faţă de anul anterior. În 2015, compania a realizat o cifră de afaceri de aproape 593,8 mil. lei (133,5 mil. euro), un profit net de peste 26 mil. lei (circa 5,9 mil. euro), cu un număr mediu de 832 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

Germanii dispun la Ghimbav de o suprafaţă de producţie şi depozitare de peste 10.000 mp, la care s-a adăugat în 2016 noua unitate de 13.000 mp (care va fi complet ocupată din 2018 cu proiecte şi tehnologii noi). Noua unitate este destinată producţiei de circuite electronice (Surface Mount Technology – maşini automate de populat plăci cu componente electronice), care vor creşte valoarea produsului finit, conform companiei.

Compania Preh România a fost înfiinţată în anul 2008, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Acţionarii Preh România sunt Preh GmbH cu 98% din titluri şi Preh Beteiligungs GmbH din Germania cu 2% din acţiuni.

Vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi în 2015

Grupul german Preh este controlat de către Joyson Electronics, companie listată la bursa din Shanghai. Preh, cu vânzări globale de 763 mil. euro şi 4.900 de angajaţi în 2015, are fabrici în Germania, Portugalia, Mexic, Statele Unite ale Americii, China şi România, care produc sisteme de comandă pentru interiorul autovehiculelor (sisteme de senzori, unităţi de control electronic şi sisteme de asamblare). La nivel global Preh concurează cu Marquard, Continental sau Brose.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments