19.7 C
Cluj-Napoca
vineri, aprilie 12, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALBCR a lansat un program de educație financiară pentru peste 2.500 de...

BCR a lansat un program de educație financiară pentru peste 2.500 de preșcolari din județul Cluj

Banca Comercială Română (BCR), Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE) și Ministerul Educației au lansat un program de educație financiară pentru peste 2.500 de preșcolari,  din 30 de grădinițe din județul Cluj.

Proiectul prevede desfășurarea unor activități de formare și informare a copiilor, a cadrelor didactice și părinților, cu privire la noțiuni elementare de educație financiară, în vederea sprijinirii dezvoltării personale și, implicit, a dezvoltării comunitare. Copiii vor primi gratuit manuale și vor învăța, prin joacă, ce este trocul, care sunt monedele din România, cum se confecționează și alte informații utile care îi pot face să înțeleagă despre economii și cheltuieli responsabile.

”Având în vedere succesul de care s-a bucurat programul de educație financiară anul trecut, în acest an școlar participă peste 2500 de preșcolari și aproape 200 de cadre didactice din grădinițele județului Cluj. Considerăm că educația financiară a copiilor trebuie să se realizeze încă de la o vârstă fragedă, astfel încât copiii să fie familiarizați cu banii, cu valoarea acestora, cu modul responsabil în care pot fi cheltuiți, economisiți, investiți sau donați în scop caritabil”, a spus Lolica Tătaru, Inspector Școlar pentru educație timpurie, ISJ Cluj.

Potrivit celui mai recent studiu realizat de BCR în octombrie 2016, intitulat ”Românii și educația financiară, 42% dintre români se așteaptă ca educația financiară să fie oferită de bănci și specialiști în finanțe, iar 18% cred că ar trebui să fie predată în școală și familie (13%).

Doar unul din cinci români declară că are un cont de economii sau un depozit bancar

Conform aceleiași cercetări, românii înțeleg prin educația financiară să împrumute bani numai atunci când sunt siguri că îi pot da înapoi (75%), să nu cheltuiască mai mult decât câștigă (66%), și să își prioritizeze cheltuielile curente (61%). Totodată, sondajul mai arată că doar unul din cinci români declară că are un cont de economii sau un depozit bancar și doar unul din patru își face un plan de cheltuieli amănunțit, în scris.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments