0.7 C
Cluj-Napoca
marți, martie 5, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALCasa Rusu intră pe piaţa din Transilvania cu un nou format de...

Casa Rusu intră pe piaţa din Transilvania cu un nou format de magazine

Casa Rusu, compania de retail a producătorului timişorean de mobilier Rus Savitar, intenţionează în perioada 2017-2018 deschiderea a trei magazine din categoria unităţilor super store, cu suprafeţe cuprinse între 6.000 şi 8.000 mp, în Cluj, Braşov şi Timişoara.

Casa Rusu a inaugurat anul trecut un nou concept de magazine de tip super store, în centrul comercial Vitantis Shopping Center din Bucureşti. Magazinul din Capitală are o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, dintre care 2.000 de metri pătraţi sunt alocaţi produselor de amenajare şi decorare a locuinţei, investiţia ridicându-se la 1,5 milioane de euro, potrivit unor informaţii anterioare.

”În prezent, Casa Rusu deţine o reţea de 30 de magazine, din care 18 proprii şi alte 12 unităţi în franciză. Pe parcursul anilor 2017 şi 2018 se vor deschide încă trei magazine de tip super store, în Cluj, Braşov şi Timişoara, fiecare cu suprafeţe cuprinse între 6.000 şi 8.000 de metrii pătraţi”, a spus Marius Raia, director general Casa Rusu.

Construcţia unui magazin de tip super store de la zero presupune costuri de peste 5 milioane de euro. Pe piaţa locală de mobilă, cele mai mari magazine, ca suprafaţă, fac parte din reţelele IKEA, kika, dar şi câteva dintre magazinele Mobexpert, deţinute de Dan Şucu.

 

Afaceri de 45,5 mil. euro anul trecut

Anul trecut, businessul consolidat al Rus-Savitar (fabrica) şi Casa Rusu (reţeaua de magazine) a ajuns la 45,5 mil. euro, iar profitul la 5,4 mil. euro, fără a include însă rezultatele financiare ale francizelor. Din totalul afacerilor grupului, aproximativ 15% re­pre­zintă exporturile în ţari precum Olanda, Belgia, Elveţia, Franţa, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Cehia, Irak, Qatar, Emiratele Arabe Unite şi Japonia.

Timişorenii deţin pe piaţa locală trei fabrici, unde se produce mobilierul din PAL (plăci din aşchii de lemn) melaminat şi mobilierul tapiţat. În prezent, capacitatea totală de producţie este de 25.000 de garnituri de mobilier din PAL/lună şi de 10.000 de seturi de mobilier tapiţat/lună.

 

Investiţii de 5 mil. euro în noi linii de producţie

Anul trecut, grupul de companii Rus Savitar-Casa Rusu a finalizat un proiect de investiţii de 5 mil. euro, ce a presupus achiziţionarea şi punerea în funcţiune a unor noi linii de producţie a mobilierului din PAL melaminat, la fabrica din localitatea Dudeştii Noi, judeţul Timiş. Alte aproximativ 3 milioane de euro au fost investite în două centre logistice, cu o suprafaţă totală de 14.000 mp.

Bazele companiei Rus-Savitar au fost puse în anul 1994 de către soţii Rusu (Dorica şi Iordache Rusu) din Timişoara, iar din anul 2000 la conducerea companiei a venit Cristian Rusu, care este în continuare administratorul grupului Rus Savitar-Casa Rusu.

 

Piaţă de peste 700 de milioane de euro

Retailul de mobilă, o piaţă de peste 700 de milioane de euro, este unul dintre puţinele sectoare în care românii pot să se dezvolte fără ameninţarea unei concurenţe puternice din afară, în condiţiile în care doar trei lanţuri străine au ales să pătrundă pe piaţa locală: IKEA, kika şi JYSK. Dacă reţele precum JYSK sau kika sunt alimentate de fabrici partenere, lanţurile Mobexpert, Elvila, Lem’s, Casa Rusu, Naturlich şi Staer au produse realizate în unităţile proprii, conform ultimelor date.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments