23.7 C
Cluj-Napoca
sâmbătă, iulie 20, 2024
Google search engine
AcasăBUSINESS ÎN ARDEALProducătorul de confecţii Secuiana a ajuns la afaceri de 7 mil. euro

Producătorul de confecţii Secuiana a ajuns la afaceri de 7 mil. euro

Producătorul de confecţii Secuiana din Târgu-Se­cu­iesc, judeţul Covasna, a încheiat anul 2016 cu afaceri totale de 32,9 mil. lei (7,3 mil. euro), mai mult cu 10% faţă de anul anterior, pe baza creşterii cu 15% a exportului. Compania a revenit anul trecut pe profit după opt ani consecutivi de pierdere, crescând la 54% ponderea vânzărilor la export.

Principalii parteneri de afaceri ai Secuiana pe piaţa externă sunt Bruno Saint Hillaire din Franţa, Alberto din Germania, I.C. Group din Danemarca, Adamakos din Grecia, Comeback Fashion din Olanda, dar şi alte companii din  Italia sau Irlanda.

”Am avut capacitatea de producţie acoperită pe tot parcursul anului trecut, 2016 fiind primul an de la înfiinţare, în care ponderea exportului a depăşit 50% din cifra noastră de afaceri. Am încheiat anul 2016 pe profit după opt ani consecutivi de pierdere şi ne străduim să obţinem profit şi în 2017”, a spus Dobra Laszlo, directorul general al Secuiana.

Capacitatea de producţie zilnică a companiei este de 2.400 de pantaloni şi 250 de cămăşi şi tricouri polo. Anul trecut, compania deţinea pe piaţa internă o reţea de 26 de magazine amplasate în diverse centre comerciale şi malluri din ţară, unde comercializează confecţii grupate în colecţiile Adam’s, Secuiana Gold Collection şi Secuiana Men’s Clothing.

În 2016, compania a deschis un magazin în ParkLake Bucureşti, şi o unitate la Piatra-Neamţ, investiţii de aproximativ 60.000 de euro, fiecare. Pentru acest an Secuiana are în plan deschiderea a încă unu-două magazine, dar şi investiţii în achiziţionarea unor maşini de cusut.

470 de angajaţi ai Secuiana lucrează în producţie

Compania Secuiana are în prezent 545 de angajaţi, dintre care 470 de oameni lucrează în producţie, iar 75 în magazine şi personalul comercial intern. Compania face parte din grupul Secuiana din Târgu-Se­cuiesc, alături de producătorii de textile Seconf SA şi S’mode SA şi firma de transport Secuiana Trans, conform unor informaţii furnizate anterior de companie. Secuiana are mai mulţi acţionari persoane fizice, actuali şi foşti angajaţi ai companiei.

Sursa: Ziarul Financiar

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine
Google search engine

Most Popular

Recent Comments